Electrolux Newsroom Norway

– Selger drømmer, ikke kjøkken!

Photos

Strai kjøkken er en av Norges mest tradisjonsrike kjøkkenforhandlere og er en familiebedrift i fjerde generasjon, ledet av administrerende direktør Reidar Tobiassen. Strai kjøkkenbutikk ved Sørlandsparken er selve flaggskipet med sine imponerende 1550 kvadratmeter og hele 48 utstillingskjøkken! 

– Selv om vi opererer i et tøft marked,  ser vi et betydelig vekstpotensial og vi har ambisjoner.  Som eneste gjenværende kjøkkenforhandler med eget produksjonsledd i Norge, er vi nødt til å møte konkurransen med det vi er best på; rikt utvalg, sterk fagkompetanse, personlig oppfølging i alle faser og konkurransedyktige priser, sier administrerende direktør Reidar Tobiassen i Strai kjøkken.

Strai har i dag 8 selvstendige butikker i Norge, fra Lillehammer i Nord til Kristiansand i sør. Butikken ved Sørlandsparken er Norges største kjøkkenforhandler med et grunnareal på 1550 kvadratmeter, og hele 48 utstillingskjøkken. Butikken ble åpnet i 2009, har 14 ansatte og ledes av kjøkkenentusiast Monica Lohnos Roland som selv har 22 års erfaring fra bransjen.  Ett år brukte hun på innredningen før butikken sto klar for å ta imot de første kjøkkenkundene.

– Jeg ønsket å skape et levende kjøkkenmiljø som skal inspirere og skille seg ut. Derfor har hvert utstillingskjøkken sitt særpreg hvor bruk av moderne design og dekor står helt sentralt. Vår visjon er å selge drømmer, sier Oland.

Olands medarbeidere er håndplukket for stillingen. 10 interiørkonsulenter står parat til å lose kundene gjennom hele prosessen fra behovsanalyse, skisser og montering.

– De som jobber her skal være en del av og føle eierskap til butikken. De får direkte innflytelse på kjøkkenutstillingene og de får også være med på messer og arrangementer både i Norge og i utlandet for å holde seg faglig oppdatert på kjøkkentrendene, sier Oland.

Lørdagskos

– Hver lørdag lager vi mat på vårt demokjøkken med produkter fra Electrolux sin nyeste kjøkkenkolleksjon, ”Inspiration Range”. Her ønsker vi å vise frem de nyeste og mest innovative kjøkkenproduktene som har kommet på markedet.  Det er viktig å skape en hyggelig og inspirerende atmosfære for våre kunder, og ingenting er jo mer naturlig enn matlukt på kjøkkenet, og kundene setter pris på tiltaket, sier Oland.

Både lukkende og åpne arrangement blir avholdt i butikken. Oland har også inngått et samarbeid med Trond Moi hvor kjøkkenkundene får anledning til både å smake på godsakene og snappe opp noen tips.

Nye kjøkkentrender

Strai ser en klar endring i nordmenns kjøkkenpreferanser, også når det gjelder valg av hvitevarer.

– Før handlet man gjerne en ovn, en topp eller komfyr. Nå er det ikke uvanlig at kunden ønsker flere ovner, innbygd kaffemaskin og mikrobølgeovn i en og samme designlinje.  Mange velger også modulbaserte induksjonstopper for ulike tilberedingsmetoder. For oss er det viktig at vi har solid kunnskap om de produktene vi selger. Derfor fører vi kun varemerker fra Electrolux gruppen og Miele, sier Oland.

Behovsanalyse

Oland er opptatt av behovsanalyse når kundene skal investere i nytt kjøkken. Hvis de ønsker et bestemt produkt, er det viktig at denne faktisk blir brukt.  Familiestørrelse, hvor mange som kommer til å benytte kjøkkenet, og hva man ønsker å benytte kjøkkenet til, står sentralt i behovsanalysen.

Med fabrikken kun 15 kilometer unna, står Strai i en særstilling når det gjelder spesialtilpassede løsninger dersom kunden har behov for dette. Her kan man bestille individuelt tilpassede benkeplater, skuffer og skap, helt etter kundens eget ønske. Slik kan man også få sitt eget signaturkjøkken.

Klassisk eller moderne?

De siste årene har det skjedd store endringer på kjøkkenfronten. Kjøkkenet har beveget seg fra å være et bortgjemt avlukke, til å bli hjemmets nye nav og underholdningsarena. Her spiser man, sover man, ser på TV, sosialiserer og slapper av. Slik har kjøkkenet på mange måter overtatt mange av stuens tradisjonelle funksjoner.

– Fra egne undersøkelser vet vi at halvparten av alle nordmenn vurderer å pusse opp kjøkkenet sitt de neste 5 årene. Av disse vil 6 av 10 også bytte ut noen eller alle hvitevarene. Dette viser at folks investeringslyst i hjemmet er stor. Undersøkelsen viser også at kjøkkenets betydning i hjemmet vil øke fremover. 1 av 6 føler seg mer hjemme på kjøkkenet enn i stuen, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

– Før var det gjerne mor som hadde regien når man skulle ut å kjøpe et nytt kjøkken. Slik er det ikke lenger. De fleste par kommer sammen og far er minst like ivrig som mor. Vi leser interiørblader og blogger som aldri før, lar oss inspirere og har gjerne en klar formening om hvilke kjøkkenløsninger vi ser etter i forkant. Det er også mer fokus på detaljer, som for eksempel individuelt tilpassede sorteringssystem i skuffer og skap, sier Oland.

–For norsk menn er det primært ny teknologi som har størst betydning når de skal investere i nye kjøkkenprodukter, viser våre undersøkelser, sier Wånemark.

Brytningstid mellom det klassiske og moderne

Dette har også gjort markedet mer komplisert. For å overleve i dag, må man imøtekomme individuelle behov på en helt annen måte enn tidligere. Samtidig er vi nå i en brytningstid mellom det klassiske og herregårdspregede og det moderne minimalistiske med blanke linjeringer.

– Kanskje noe overraskende er det den yngre generasjonen, inspirert av Chaby Chic trenden, som gjerne sverger til den klassiske løsningen, mens de over 40 heller mer mot det moderne minimalistiske. Men nå ser vi en trend hvor mange også ønsker brytninger, og velger gjerne elementer fra både det klassiske og det moderne. En typisk ”shaker” løsning, sier Oland.

Save and share this post