Electrolux Newsroom Norway

Finalister i Electrolux Design Lab 1

Photos

25 oktober samles 10 finalister i Electrolux Design Lab i Milano. Her treffer du de fem første. 

1200 bidrag ble sendt inn fra fem kontinenter og årets tema er design som stimulerer flere sanseopplevelser.

Aeroball

Land: Polen

Designer: Jan Ankiersztajn

Skole: Uniwersytet Artystyczny w Poznaniu

Aeroball er en revolusjonerende måte å forbedre luften der vi bor. I små bobler som svever, renser og filtrerer Aeroball luften. Hvis filtreringen ikke er nok, kommer Aeroball også i duftvarianter. Omgivelsene som omgir oss er av stor betydning for at vi skal trives, og med Aeroball får man et rent og friskt bomiljø.

ICE

Land: Spania

Designer: Julen Pejenaute

Skole: Universidad Politecnica de Valencia

 

ICE tilfører matlaging en helt ny dimensjon. ICE kan brukes både som lampe med justerbar lysstyrke eller  dimmer for å sette den rette stemningen. Når den for eksempel settes i opplevelsesmodus kan måltidet nå de helt nye høyder ved at interaktive bakgrunner reagerer på bevegelser i rommet og skaper en kobling mellom menneskene rundt – og tingene på – matbordet. Når den plasseres over  et spiseområde kan ICE skanne omgivelsene og hjelpe brukeren til å skape det beste måltidet. ICE kan skanne ingredienser som du allerede har valgt å tilberede og gi forslag på retter som du kan lage av dem. Forbrukeren kan også få tilgang til en enorm database med oppskrifter og ICE vil guide deg gjennom hvert steg. ICE er en fin måte å lære og oppleve en helt ny verden for matlaging i ditt eget hjem.

Mo’Sphere

Land: Mexico

Designer: Yunuén Hernández

Skole: Centro de Investigaciones de Diseño Industrial-UNAM

Gleden over å skape noe nytt er ofte det som gjør matlaging gøy. Mo’Sphere tillater brukeren å eksperimentere med å oppleve nye smaker og opplevelser gjennom den spennende verden av molekylær matlaging, som til nå har vært dominert av kjendiskokker og fem-stjerners restauranter. Dette apparatet for molekylær matlaging bruker både fysiske og kjemiske reaksjoner under matlaging. Resultatet kan bli både skum, frost, gelé og til og med sukkerspinn. Med Mo’Sphere blir kjøkkenet et sted for spennende smaker og retter du aldri har hørt om.

SmartPlate

Land: Storbritannia / Romania

Designer: Julian Caraulani

Skole: Coventry University

SmartPlate er verdens første intelligente tallerken som fysisk forstår mat og forvandler den til lyd, noe som fullfører sansenes sirkel ettersom vi nå kan forstå hva vi spiser. Tallerkenen kobles trådløst til din mobile enhet, og måler deretter ulike aspekter ved ingrediensene og legger så til noter, harmonier og rytme til hver ingrediens. SmartPlate gjør maten til musikk!

Spummy

Land: Brasil

Designer: Alexandre de Bastiani

Skole: Pontificia Universidade Católica do Paraná

Gjennom bruk av nano-teknologi skaper Spummy spiselig skum med alle de smaker du kan forestille deg. Med endeløse muligheter for smakskombinasjoner er dette det perfekte verktøyet for de som ønsker å imponere. Spummy er inspirert av Ferran Adrià, oppfinneren av smaksskum som hjalp ham å vinne ”Årets restaurant” fire år på rad.

Save and share this post