Electrolux Newsroom Norway

Kulinarisk Akademi åpnet matmekka på Mathallen med kjøkkenprodukter fra Electrolux

Photos

Kulinarisk Akademi (KA) er offisielt åpnet på Vulkan Mathallen. Flere hundre forventningsfulle gjester ble invitert da den nye avdelingen til KA ble innviet, fredag 19. oktober. På menyen sto Sushi, hjemmelagede pølser og hamburgere, og en sjokoladedekorasjon som kunne ta pusten fra de fleste. Boblevann og avstemte viner gjorde åpningen til en feststemt aften.

Electrolux ble valgt som den naturlige samarbeidspartneren til Kulinarisk Akademi, og var tilstede under åpningen med en stor delegasjon fra både Electrolux Professional og Home Products.

Electrolux har utstyrt den nye avdelingen til Kulinarisk Akademi på Mathallen med en komplett serie av toppmoderne kjøkkenutstyr til både proffkjøkkenet og til to HomeLine kjøkken med produkter for hjemmemarkedet.

– Kursdeltakerne på KA vil bli introdusert for en ny verden innen matlaging. Toppmorderne kjøkkenprodukter med profesjonelle funksjoner og finesser står klar for å ta imot tusenvis av matentusiaster de neste årene. Her vil de stifte nærmere bekjentskap med markedets største kombidampovner, sonefrie kokeplater med skreddersydde modulsystemer for matlaging og toppmoderne oppbevaringsløsninger, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

Dampende godt!

Med dyktige kursinstruktører, fantastiske råvarer og toppmoderne kjøkkenutstyr kan KA friste kursdeltakerne med alt en kjøkkenentusiast kan drømme om for å bli en mesterkokk hjemme. Med kombidampovnen kan man lære mer om spennende tilberedingsteknikker for bakst, kjøtt, fisk og grønnsaker.

– Damp er en uovertruffen måte å tilberede mat på, fordi metoden tar vare på næringsstoffer, smak og farge på en bedre måte. Damp har lenge vært brukt av profesjonelle kokker, men vi ønsker å gi alle som lager mat mulighet til å lage sunne, smakfulle og delikate retter hjemme, forteller Wånemark.

– En kombidamper er en ovn som i tillegg til å steke, bake og grille mat, også kan dampe den – og kombinere flere tilberedningsmåter for å fremskape et perfekt resultat på steken, brødet, gratengen eller grønnsakene, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux.

Kokkeler som en proff!

Skal man steke og brase kan kursdeltakerne boltre seg på helprofesjonelle induksjonskoketopper fra Electrolux.

Den 90 cm store induksjonstoppen ”Infinite Pro” er på plass med den nye funksjonen Chef Mode. Inspirasjonen er hentet fra profesjonelle kokker som flytter panner og kjeler mellom ulike temperatursoner. I stedet for å skru varmen opp eller ned manuelt, kan kursdeltakerne med ett enkelt tastetrykk koble sammen ulike temperatursoner

– Dette er en stor fordel når man skal håndtere mange kasseroller og panner samtidig, for eksempel når festmiddagen eller juleribba skal tilberedes, forteller Wånemark.

5000 kursdeltakere i året

3 toppmoderne kurskjøkken står nå klar til å ta imot 8-30 kursdeltakere. Og det er ingenting å si på ambisjonene! KA har et mål om å avholde inspirerende mat- og vinkurs hver eneste dag, hele året.

– Vi har allerede vært fullbooket helt siden 2. oktober da Mathallen åpnet. Disse kursene er avholdt på forespørsel, uten noen form for markedsføring fra vår side. Dette viser at vi dekker et stort behov i dette markedet, sier mat- og drikkefaglig rådgiver Jostein Medhus ved Kulinarisk Akademi, til daglig også manager for Det norske kokkelandslaget.

KA- kursene vil innrettes mot både bedrifter og privatpersoner. Alt fra to timers lunsjkurs for bedriftens ansatte, til private kurs med handletur i mathallen, eller middagskurs for firmaer og i privat regi.

– Vi er stolte over og bli en del av Oslos nye matmekka, og vi skal strekke oss langt for at Mathallen skal bli en attraksjon for Oslos innbyggere og tilreisende. Vårt viktigste mål er å gjøre en forskjell i Norge. Vi skal dele vår kunnskap om mat, drikke og ulike tilberedingsteknikker til det norske folk. I sum skal vi bidra til å skape økt matglede, avslutter Medhus.

 

Save and share this post