Electrolux Newsroom Norway

Hemmeligheten bak mykt og friskt sengetøy

Photos

Det finnes ikke noe bedre enn å legge seg om kvelden i rent sengetøy eller komme opp av badekaret og pakke seg inn i et stort, mykt og lunt håndkle. Her er noen tips til å få luksuriøst sengetøy og myke håndklær.

Riktig mengde vaskemiddel

Det er veldig viktig å bruke riktig mengde med vaskemiddel. Hvis du bruker for mye, kan klærne kjennes harde og irritere huden. Bruker du for lite, blir du ikke kvitt de vanskelige flekkene. Finn derfor ut hva produsenten anbefaler, og sørg for at du har pulveret eller det flytende vaskemiddelet i riktig kammer. Her er også et annet tips: Sjekk vannets hardhet der du bor – mykt vann trenger mindre vaskemiddel enn hardt vann for å få tøyet rent.

Mindre krøll

Her er et tips for å unngå både krøllete sengetøy og langvarig stryking. Straks tørkesyklusen er ferdig, tar du sengeklærne ut av tørketrommelen, rister dem godt og bretter dem pent sammen. Om du vil, kan du stryke lett over før du bretter, men det er kanskje ikke lenger nødvendig?

 

Heller trommel enn skyllemiddel

Glem skyllemiddel og tøymykner. Kjemikaliene i disse væskene kan samles på fibrene og redusere evnen til å absorbere vann. Og dét er ikke en god løsning for et håndkle. For å få myke håndklær og deilig friskt sengetøy, kan du ikke gjøre noe bedre enn å legge dem direkte over i tørketrommelen når vaskeprogrammet er slutt. Da får du mykt tøy – som også er enkelt å stryke.

Save and share this post