Electrolux Newsroom Norway

Electrolux Design Lab 2013

Photos

Electrolux Designlab arrangeres i år for 11. gang. Tema for årets konkurranse er ”Urban Living” og designstudenter over hele verden får i år tre kategorier å velge mellom: Sosial matlaging, naturlig luft og uanstrengt rengjøring.

– Vi håper på mange norske bidrag til årets konkurranse. I fjor ble det sendt inn over 1200 bidrag fra studenter over hele verden. Fra Norge hadde vi hele tre semifinalister og en finalist i denne prestisjefylte designkonkurransen. Vi har store forventninger i år også og håper norske designstudenter kan bidra til å sette sitt preg på årets konkurranse, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

Via en interaktiv online plattform inviterer Electrolux Design Lab i år publikum til å involvere seg mer aktivt i årets konkurranse og utviklingen av banebrytende produkter og løsninger for fremtidens boløsninger i mer urbane omgivelser.

Årets tema, Inspired Urban Living, er påvirket av «urbaniseringsveksten» der plass blir en mangelvare som følge av at stadig større deler av befolkningen flytter fra landlige områder til tett befolkede bomiljøer. Spørsmålet er hvilken rolle design kan spille for å sikre at vi er godt nok forberedt for en slik banebrytende sosial tilpasning?

– Det er viktig se design ut fra et bredt perspektiv. Alle designløsninger som forbedrer vår livsstil og våre bomiljøer er relevant for oss. Derfor utvider vi i år Design Lab konkurransen og åpner opp for ideer til både produkter, tilbehør, forbruksvarer og tjenester innen tre viktige områder for fremtidige husholdninger, nemlig sosial matlaging, naturlig luft og uanstrengt rengjøring», sier Designsjef Stefano Marzano i Electrolux.

Milepæler for Design Lab 2013

Fra tanke til konsept:
I første fase skal studentene levere en skisse til designkonsept for et produkt, tilbehør, forbruksvare eller tjeneste innenfor konkurransens tema og kategorier. Dette vil være en visuell presentasjon med tilknyttede tekniske spesifikasjoner.

Online konkurranse:
De beste bidragene vil bli vist ”online” slik at studenter og publikum kan promotere bidragene gjennom sosiale medier. Etter en pre-seleksjon vil de beste bidragene gå videre i konkurransen.

Tilbakemelding fra Electrolux eksperter:
Designeksperter fra Electrolux vil være med i den videre utvelgelsesprosessen og engasjere seg aktivt i konkurransen. Et gitt antall deltakere som går videre fra den innledende runden får her løpende tilbakemeldinger på sine konsepter gjennom hele konkurransen.

Finalen
I siste fase av konkurransen vil åtte finalister bli plukket ut og disse vil presentere sine bidrag for en jury bestående av verdenskjente fagfolk som vil vurdere bidragene basert på intuitivt design, innovasjon og forbrukerinnsikt. Førstepremien er et seks-måneders betalt ”internship” på et av Electrolux globale designsentre og en pengepremie på 5000 euro. Andre- og tredjepremien er på henholdsvis 3000 og 2000 euro, mens vinneren av publikumsprisen stemt frem på internett, vil bli belønnet med 1000 euro.

Frist for innlevering av en konseptbeskrivelse og en skisse til første fase av konkurransen, er 15. mars 2013.

For mer informasjon om konkurransen se;

Design Lab blog:

electrolux.com/electroluxdesignlab

facebook.com/ElectroluxAppliances 

Twitter: twitter.com/Electrolux

Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab

Pinterest: pinterest.com/electrolux

Instagram: Instagram.com/electrolux

 

Save and share this post