Electrolux Newsroom Norway

Halve Norge vurderer å pusse opp kjøkkenet

Photos

Nordmenn elsker å lage mat, og nesten halvparten av oss vurderer å pusse opp kjøkkenet de neste fem årene. Den rene, minimalistiske stilen er mest populær, og nytt kjøleskap eller kombiskap står øverst på ønskelisten når det skal investeres i nye husholdningsapparater.

Det viser en fersk trendundersøkelse gjennomført for Electrolux.

20,7 prosent av de spurte i undersøkelsen planlegger å pusse opp kjøkkenet i løpet av de neste fem årene, mens 25,1 prosent svarer at de kanskje skal gjøre det. På spørsmål om hvilken stilart vi ønsker på kjøkkenet vårt sier en av tre (33,2 prosent) at de foretrekker en minimalistisk stil med rene linjer, mens 19,3 prosent heller går for en klassisk herregårdsstil.

– Stadig flere setter pris på å bruke tid på kjøkkenet, og matlaging er i langt større grad enn tidligere blitt en sosial aktivitet. Da er det ikke rart at mange ønsker å investere penger i et hyggelig og funksjonelt kjøkken, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

Å investere i nye husholdningsapparater er en naturlig del av oppussingen – 62 prosent av de som vurderer å pusse opp kjøkkenet sier de vil bytte ut ett eller flere av husholdningsapparatene sine. Og det er kjøleskap og kombiskap som står øverst på ønskelisten. 15,4 prosent har dette som førsteprioritet av nyinvesteringer på kjøkkenet, mens 11,9 prosent prioriterer oppvaskmaskin, og 11,6 prosent aller helst ønsker seg ny komfyr.

Undersøkelse avslører også at nesten 60 prosent foretrekker integrerte og innebygde hvitevarer. Interessant er det også at det er den yngre garde som foretrekker dette i størst grad. Hele 78 prosent i alder 18-29  sier de fortrekker innebygde hvitevareløsninger, mens kun 41,4 prosent av de som er over 65 år sier det samme.

– Det moderne kjøkken er blitt high-tech, og det utvikles stadig nye og smartere husholdningsprodukter. Mange har fått øynene opp for at smarte og moderne løsninger innen husholdningsapparater bidrar til å forenkle matlagingen og styrke matopplevelsen. Samtidig er vi blitt opptatt av design, og kanskje da mest de yngste generasjonene, og når kjøkkenet pusses opp må vi ha hvitevarer som står i stil med kjøkkeninteriøret, sier Lena Wånemark.

Save and share this post