Electrolux Newsroom Norway

Hollywood-stjernenes gallameny for åpningen av filmfestivalen i Cannes

Photos

De verdensberømte Michelin-kokkene Anne-Sophie Pic og Bruno Oger, som også samarbeider med Electrolux, vartet opp 650 Hollywood-stjerner og andre VIP-gjester under åpningsgallaen for filmfestivalen i Cannes.

Åpningsgallaen for filmfestivalen i Cannes ble for tredje år på rad arrangert i den fasjonable Electrolux-paviljongen, Agora. Den særegne konstruksjonen er oppført på strandpromenaden, La Croisette, i Cannes og er spesialdesignet av Electrolux, filmfestivalens hovedsponsor. Establissementet  danner rammen for en rekke offisielle kulinariske begivenheter under hele filmfestivalen.

Åpningsgallaen ble avholdt for hele 648 Hollywood-stjerner og øvrige VIP-gjester, deriblant Lenorado DiCaprio Steven Spielberg, Nicole Kidman og Cindy Crawford, som ble servert en Michelin-inspirert festmeny.

De prisbelønte mesterkokkene Anne-Sophie Pic, med tre stjerner i Michelin Guiden, og Bruno Oger, med to Michelin-stjerner, benyttet de samme eksklusive kjøkkenproduktene fra Electrolux’ profesjonelle produktlinje, som de benytter til daglig i deres egne restauranter.

Last opp de eksklusive bildene fra åpningsgallaen her: http://dokument.nucleus.no/view/mf

– Vi tar med oss nesten hundre års ekspertise fra proffkjøkken. I dag høster vi fruktene av vår erfaring og samarbeider med halvparten av alle Michelin-restauranter i hele Europa. Med noen av Europas fremste kokker med på laget, ønsker vi å sette vårt eksklusive preg på filmfestivalen i Cannes. Vi har derfor valgt å installere de samme produktene i Paviljong Agora som Electrolux’ samarbeidspartnere og mesterkokker benytter i sine egne restauranter.  Slik vil vi garantere et minnerikt måltid for våre 650 celebre gjester under åpningsgallaen, sier Experiential Manager, Olivia Kaye, i Electrolux.

Menyen:

Amuse Bouche (Bruno Oger)
Kongekrabbe med reker

Forrett (Anne-Sophie Pic)
Erter og kaviar med hvitt skum av løk

Hovedrett (Anne-Sophie Pic)
Abbor-filet med rabarbra og selleri, lys buljong med grønne epler, kanel og grønne anisfrø

Dessert (Bruno Oger)
Sjokolade og Karibia-krem

Electrolux i Cannes
Electrolux Paviljongen Agora, er den største midlertidige konstruksjonen (1000 kvadratmeter) langs strandprominaden «the Croisette» i Cannes, og huser de offisielle kulinariske arrangementene under årets filmfestival. Opp til 45 kokker er i aksjon samtidig i de travleste periodene hvor de serverer opp til 648 gjester samtidig.

Electrolux partnerkokker i Cannes
Electrolux fortsetter sitt treårige samarbeid med filmfestivalen i Cannes og jobber sammen med et roterende team av prisbelønte kokker i Electrolux Paviljongen, Agora. Kokkene vil stå ansvarlig for alle måltidene til de offisielle tilstelningene, inklusive åpningsgallaen og lunsjer for jurymedlemmene for årets filmfestival.

Anne-Sophie Pic er en fransk kokk, mest kjent for sin trestjernes Michelin restaurant, Maion Pic i Syd-Frankrike. Hun er en av fire kvinnelige kokker på verdensbasis som er tildelt tre Michelin stjerner, og ble kåret til verdens beste kvinnelige kokk fra The World’s 50 Best Restaurants i 2011.

Bruno Oger har blitt belønnet med to stjerner i Michelin Guiden og har vunnet Best French Chef of the Year. Ogers smaksrike og fantasifulle matlaging er inspirert av Middelhavets smaker og lokalproduserte råvarer.

Claude Bosi er sjefskokk og eier av den tostjerners restauranten Hibiscus i London. Hibiscus har flere ganger blir stemt frem som en av verdens beste restauranter for sin innovative stil av World’s 50 Best Restaurants. Bosi installerte nylig den supereksklusive produktserien, Electrolux Grand Cusine i sitt testkjøkken på Hibiscus.

Brødrene Christian og Manuel Costardi fikk sin første Michelinstjerne i november 2009. Matlaging har stått i fokus for denne familien i tre generasjoner, og kunnskapen og erfaringen kommer gjestene til gode på restaurant Cinzia i Vercelli, i Nord Italia. I 60 år har restauranten valgt kjøkkenapparater fra Electrolux Professional.

 

Save and share this post