Electrolux Newsroom Norway

Første kombinerte vaskemaskin & tørketrommel med varmepumpeteknologi

Photos

Den nye AEG ÖKOKombi Plus er markedets første kombinerte vaskemaskin og tørketrommel som drives av varmepumpeteknologi. Dette gjør maskinen til den mest effektive på markedet, med 40 prosent større energieffektivitet enn dagens klasse A.

Sammenlignet med andre kombi-maskiner, som bruker vann som kjølemiddel under tørkeprosessen, sørger varmepumpeteknologien i AEG ØKOKombi Plus for å redusere den totale vannmengden som benyttes gjennom hele vaske-og tørkeprosessen.

Et teknologisk gjennombrukk
Mange kvier seg for å legge ull og silke i vaskemaskinen. Tidligere var maskinvask for «hard» for denne typen sarte tekstiler. ØKOKombi Plus er imidlertid det beste eksempelet på at moderne maskiner har ny teknologi for skånsom pleie av spesielt sensitive tekstiler.

AEG ØKOKombi Plus er sertifisert med høyest utmerkelse fra ”The Woolmark Company”, en viktig forsikring for at den oppfyller kravene til skånsom maskinvask av sarte plagg som ull og silke.

– Rask og enkel tøyvask er det vi alle ønsker oss. At man nå kan vaske og tørke ull og silke på en trygg måte i en og samme maskin er et stort gjennombrudd, sier Peter Ackroyd i The Woolmark Company.

Miljøvennlig vask og tørk
ØKOKombi Plus gir deg også mulighet til å tørke klærne dine ved så lav temperatur som 50°C, til forskjell fra andre kombimaskiner. Dette gjør den svært energieffektiv og spesielt egnet for vask og tørk av sarte tekstiler. I tillegg er den utstyrt med den nye OptiSense-teknologien, som justerer både lengden på vaskesyklusen og vannforbruk i forhold til hvor mye klær som ligger i maskinen.

– Så mye som 80 prosent av den negative miljøpåvirkningen fra vaskemaskiner og tørketromler kommer fra private hjem. Med denne nyvinningen har nå forbrukerne en mulighet til å gjøre en stor forskjell for å redusere sin miljøpåvirkning, sier markedssjef Lena Wånemark i AEG-Electrolux Norge.

Ingen kompromisser
Forbrukerne har – med rette – ikke stolt på at vaske- og tørkeprosessen kunne bli like godt utført i en kombi-maskin som i to frittstående maskiner. Mange har derfor valgt to separate maskiner selv om det tar dobbelt så mye plass. Det er det ingen grunn til lenger. Med AEG ØKOKombi Plus blir klærne vasket og tørket på en effektiv og skånsom måte i én og samme maskin.

Prisbelønt teknologi
The Green Product Award, en konkurranse for bærekraftig, nyskapende design av produkter og tjenester, utropte AEG ØkoKombi Plus til å være blant de beste i kategorien forbruker-elektronikk. Mer enn 200 påmeldinger fra 14 land konkurrerte i ni kategorier i Green Product Award, hvor AEG/Electrolux var den eneste hvitevareprodusenten som var nominert.

AEG ØkoKombi Plus har en veiledende pris på 15999,- kroner.

Save and share this post