Electrolux Newsroom Norway

1 av fire dropper frokosten! – De yngste sluntrer mest unna

Photos

De fleste eksperter erklærer frokosten som dagens viktigste måltid. Men kun 25 prosent av det norske folk mener det samme. Like mange dropper frokosten en eller flere ganger i uken. Dårlig matlyst og tidsklemma får skylda og de yngste er de største frokostsynderne. Det viser en fersk landsdekkende undersøkelse gjennomført for hvitevareprodusenten Electrolux.

– Mange har både dårlig tid og matlyst om morgenen, men det finnes smarte hjelpemidler som gjør frokostmåltidet både mer innbydende, og som kan spare tid i en hektisk hverdag, sier kategorisjef Nina Lorentzen i Electrolux Norge.

–e Moderne kaffetraktere kan stilles inn på forhånd slik at du våkner til ferdig kokt kaffe. Det finnes også brødristere med rask gjenoppvarming- og tinefunksjon hvis du har glemt å ta opp brød kvelden før. Og har du litt frukt og grønt i huset har man i dag blendere med eget smoothie-program, som gir deg en frisk og sunn start på dagen, sier Lorentzen.

De yngste dropper frokosten oftest
Kun 54,7 prosent blant de yngste i aldersgruppen 18-29 år spiser frokost daglig. Andelen øker jo eldre man er. I den eldste aldersgruppen over 65 år svarer hele 90,1 prosent at de spiser frokost hver dag. Motsatt er det flest i de yngste aldersgruppene (12, 7 prosent) som kun spiser frokost to ganger i uken eller sjeldnere.

– Tidsklemma kan forklare aldersforskjellene. Eldre mennesker har ofte bedre tid på morgenen og da blir det enklere å prioritere frokosten. Har du det travelt på morgenen kan det være lurt å gjøre deler av frokostforberedelsene på kvelden i forkant, sier Lorentzen.

Resultatet fra undersøkelsen viser at kun 25 prosent vurderer frokosten som dagens viktigste måltid. Et stort flertall (59,2 prosent) rangerer middagen som viktigst. Kun 6,9 prosent vurderer lunsjen som viktigst.

«Smart start»
I forbindelse med lanseringen av Electrolux’ nye frokostkolleksjon, ”expressionist collection”, innleder selskapet nå den digitale kampanjen «En smart start» hvor nordmenn kan sende inn og dele sine beste frokosttips med hverandre.

– Vi ønsker å slå et slag for frokosten og gi flere en smart, sunn og god start på dagen. Gjennom denne kampanjen er jeg sikker på at mange vil hente inspirasjon til å gjenoppta gode og sunne frokostvaner, sier Lorentzen.

Frokostkampanjen #EnSmartStart lanseres på Electrolux’ offisielle Facebook side: https://www.facebook.com/electroluxnorge

Den landsdekkende undersøkelsen ble gjennomført av Infact AS 24. mars, og 1010 personer over 18 år ble spurt over telefon.

Save and share this post