Electrolux Newsroom Norway

AEG utforsker klærnes fremtid i ny dokumentarfilm

Kan vi dyrke en kjole i et kar med vann? Finnes det anvendelig teknologi for et klesmarked i rask endring? I dokumentarfilmen The Next Black reiser AEG verden rundt for å møte noen av verdens mest innovative mennesker og selskaper – for å utforske klærnes fremtid. Dokumentaren blir sluppet 21. mai.

 

 

Begrepet klær er i ferd med å endres dramatisk. Ny teknologi og nyskapende stoffer vil endre måten mennesker kler seg på. Samtidig står klesindustrien for 20 prosent av all forurensning i verden. Det finnes imidlertid innovative måter å spare miljøet på. 21. mai slipper AEG The Next Black, en dokumentar som utforsker klærnes fremtid.

Filmen handler ikke om hva som er nytt i motebildet, men om selve plaggene og hva som blir det neste. Noen av de største navnene i verden blir presentert med sine meninger om klærnes fremtid – blant annet bærekraftens helter Patagonia, klesgiganten Studio XO, sportsikonet Adidas og BioCouture, et selskap som bruker cellulose-produserende bakterier for å dyrke klær – og Yeh Group, et selskap som har utviklet en ny måte å farge klær på, uten å bruke en dråpe vann.

Den offisielle traileren ble nylig sluppet. Samtidig kan du, gjennom en dedikert Facebook-applikasjon lese mer om innovatørene som presenteres i filmen. Applikasjonen gir deg også muligheten til å se filmen først.

AEG’s rolle i klesindustrien
Husholdningsapparatprodusenten AEG er initiativtaker for dokumentarfilmen ’The Next Black’.

– Filmen ble laget for å utforske utviklingen i klesindustrien, slik at vi kan forstå hvordan forbrukernes behov for å vaske klær kan endre seg. AEG har en banebrytende historie, og for å fortsette å være innovative trenger vi å forstå fremtidsutviklingen, sier markedssjef Lena Wånemark i AEG Norge.

I tillegg til bærekraftig innovasjon innen klesproduksjon, har måten mennesker tar vare på klærne sine, stor innvirkning på miljøet.

– Å redusere energi- og vannforbruk i våre apparater og samtidig sikre skånsom behandling av klær er viktige faktorer for å gjøre klesindustrien mer bærekraftig. Vi kan også opplyse forbrukerne om hvordan de kan ta bedre vare på sine klær, med minst mulig påvirkning på miljøet, sier Wånemark.

Dokumentaren er produsert sammen med det prisbelønte produksjonsselskapet House of Radon. De har laget dokumentarer som har blitt vist på verdens mest prestisjefylte filmfestivaler.

Filmen vil bli vist eksklusivt i Berlin 15. mai og i London 20. mai – i forkant av den offisielle lanseringsdatoen. Visningen vil bli etterfulgt av paneldebatt med pionerene vist i dokumentaren, samt sentrale aktører i bransjen som er og vil bli viktige nøkkelspillere i fremtidens klesindustri.

The Next Black’ presenterer

  • Patagonia’s Visepresident for miljøtiltak, Rick Ridgeway om bærekraftig  produksjon.
  • Nancy Tilbury fra Studio XO om hvordan teknologi endrer klesvaner.
  • BioCulture og Suzanne Lee om biologiske materialer.
  • Matt Hymers fra Adidas om smarte klær og miCoach Elite System.
  • Sophie Mather fra Yeh Group om DryDye: å farge klær, uten å bruke vann.

For mer informasjon, kontakt,
Lena Wånemark, markedssjef AEG-Electrolux Norge, mob;  90626633, epost; lena.wanemark@electrolux.no
Finn traileren for ‘The Next Black’ på YouTube: http://youtu.be/-9DQ3fUAjao
Mer informasjon om prosjektet: http://www.aeg-home.com/thenextblack
Følg prosjektet og se filmen først: http://www.aegthenextblack.com/facebook
Les om AEG innovasjonene ØKOMix og ØKOKombi Plus, markedets mest energieffektive produkter her: http://www.aeg-electrolux.no/

Save and share this post