Electrolux Newsroom Norway

– Fet premie med magert kjøtt! Trønderjente vant tidenes drømmedag med heltrøndersk festmeny

Photos

Matbloggeren Hege Ranita Karlstad fra Trondheim gikk seirende ut av den norske matkonkurransen #minlokalefavoritt i regi av Electrolux og mat- og drikkenettstedet Aperitif. I sterk konkurranse med over 300 bidragsytere falt juryen for Heges kreative festmeny med reinsdyrfilet fra Oppdal og rådyrhjerte fra Hitra. En heltrøndersk rett hvor samtlige ingredienser er hentet fra naturens spiskammer.

Se oppskrift på Apertif.no av vinnerretten her.

– Vinnerretten er usedvanlig kreativ med et gjennomarbeidet lokalt og trøndersk tilsnitt. Vi gratulerer Hege med fantastisk innsats og en spennende rett, sier juryleder og redaktør Aase Jacobsen for aperitif.no, Norges største nettsted om mat og drikke.

– Oppgaven i konkurransen var å lage en rett basert på lokale råvarer. Jeg har her gått inn for at alle deler av retten skal være basert på lokale råvarer som jeg selv har høstet. Jeg brukte ti timer på å raffinere retten og hadde selvsagt et håp om å vinne, sier den stolte vinneren Hege Ranita Karlstad, opprinnelig fra Ulvøya på Hitra, men nå bosatt i Trondheim.

Karlstad driver matbloggen Kulinarisk Fanatisme og er lidenskapelig opptatt av mat. Vinnerretten ble reinsdyrfilet fra Oppdal og rådyrhjerte fra Hitra. Den serveres med kantarellchips, råstekte grønnsaker, smørstekt kantarell, solbærsaus, skogsbær, rødbete- og sellerirotkrem. Alle ingredienser er høstet fra Trøndelag.

Vant matopplevelse til en verdi av 100.000 kroner!

Vinneren mottar en drømmedag til en verdi av 100.000 kroner. Fly fra Trondheim til Oslo, hotellovernatting i Oslo, Helikoptertur til Geilo, hestetransport til nasjonalparken, unikt frilufts-matkurs med mesterkokk Terje Ness og et gourmetmåltid ved foten av Hallingskarvet. Dette er hva som venter den heldige vinneren av matkonkurransen #Minlokalefavoritt. Som om ikke det var nok! Hege Ranita får invitere med seg tre utvalgte venner som gjester til å ta del i denne særegne opplevelsen.

– Samboeren min er en selvskreven gjest. I tillegg har jeg valgt å invitere med meg et vennepar, sier Karlstad.

–Med konkurransen «#Minlokalefavoritt» ønsket vi å vekke matglede og inspirasjon hos det norske folk. Ved å dele lokalt inspirerte matretter i sosiale medier åpner man opp for å utvide horisonten i hjemmekjøkken over hele verden. Vi er overveldet over responsen og gratulerer Hege med et fantastisk kreativt og lokalt inspirert bidrag, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

– Vi vil rigge opp et mobilt utekjøkken i en av Norges flotteste nasjonalparker ved Prestholtseter ved Hallingskarvet lørdag 4. oktober. Her vil mesterkokk Terje Ness bruke Heges vinnerbidrag som basisrett i kreasjonen av en spesiell festmeny for vinneren og hennes utvalgte gjester. Vi håper hun blir inspirert og kanskje lærer noen små triks av en av verdens beste kokker, sier Wånemark.

Heltrøndersk vinnerrett! 

Reinsdyrfileten er hentet fra Oppdals majestetiske Trollheim. Her har reinsdyrene beitet, og levd et liv i pakt med naturen. En kollega av Hege jakter blant annet rådyr på Hitra. Her kjøper hun hvert år et helt dyr av ham som tilberedes etter alle kunstens regler. Hjertet er en ren delikatesse!

Karlstad er også medlem av et andelslandbruk på Melhus rett utenfor Trondheim. Der dyrkes alle grønnsaker økologisk og på dugnad.

– Vi er ca 120 medlemmer, samt en innleid gartner, som dyrker og høster til eget bruk. Alle grønnsakene jeg har brukt i denne retten har jeg selv dratt opp av jorden. Ingenting slår duften og smaken av helt ferske grønnsaker sier Karlstad.

Og hva med resten av tilbehøret? Skogens gull, kantarellen, ble plukket i Bymarka i Trondheim, og smaker himmelsk stekt i ekte Rørossmør. Med en særegen kantarellchips får man også frem spennende smaker med en blanding av syrlighet og skogbunn.

– Solbærene til solbærsausen er plukket fra farmors solbærbusker på Hitra. Skogsbærene (tyttebær, krekling og blåbær) har jeg hentet fra Gjevilvassdalen i Oppdal, avslutter Karlstad.

Det ble totalt plukket ut 10 finalister i konkurransen. Alle mottar et eksklusivt produkt fra den nye kjøkkenserien til Electrolux, Masterpiece Collection som takk for innsatsen.

Følg oss på Facebook: https://www.facebook.com/electroluxnorge

For flere nyheter: http://newsroom.electrolux.com/no/

Save and share this post