Electrolux Newsroom Norway

Electrolux med ni løfter for et bedre miljø

Photos

Electrolux slår et slag for miljøet

Electrolux presenterte nylig sin årlige «Sustainability Report» for 2015 der de lanserte «For the Better», et initiativ med ni nye løfter som skal føre til bærekraftige endringer, både for selskapet og for samfunnet.

Med «For The Better» skal Electrolux blant annet jobbe med å definere nye mål for produktutvikling og produksjon samtidig som selskapet ønsker å inspirere og støtte lokale initiativ rundt om i verden.

–Tidligere jobbet vi for å samkjøre bærekraft og forretningsstrategi. Nå skal bærekraftige løsninger være den viktigste faktoren i driften av selskapet, sier Jonas Samuelson, konsernsjef i Electrolux. Han kommer til å be organisasjonen om å rapportere progresjonen på alle de ni løftene Electrolux har gitt for å være sikker å at selskapet beveger seg i riktig retning.

–Vi er avhengige av en god dialog med forbrukerne våre. For oss er det derfor viktig å utvide det tradisjonelle budskapet om at produkteffektivitet sparer penger og miljøet. Samtidig ønsker vi å inkludere relevante meldinger om riktig oppbevaring av mat og råvarer, tekstilbehandling og produktholdbarhet. Ved å kommunisere med folk i de kanalene de bruker daglig har vi mulighet til å bygge tettere relasjoner med våre forbrukere, legger Samuelson til.

Electrolux’ overordnede bærekraftmål om å halvere sin klimapåvirkning ved å redusere CO2-utslippene med 50 prosent fra 2005 til 2020 er høyt prioritert. I 2015 hadde Electrolux allerede nådd hele 27 prosent.

Rapporten er tilgjengelig på www.electroluxgroup.com der web-versjonen av årsrapporten for 2015 også er publisert. Årets bærekraftsrapport er strukturert rundt fremgang på hver av de ni løftene som ble gitt for å gjøre en forskjell på følgende områder:

 • Bedre løsninger – fordi bruk av produkter påvirker miljøet
 • Å stadig forbedre produktets ytelse og effektivitet
 • Bedre bruk av ressurser
 • Eliminere skadelige materialer
 • Bedre drift – fordi Electrolux skal sette standarden internt og eksternt
 • Sikre best helse og sikkerhet
 • Oppnå mer med mindre
 • Alltid handle etisk og respektere menneskerettighetene
 • Bedre samfunn – fordi omsorg for samfunnet og planeten er god forretningsdrift
 • Tilby bærekraftige løsninger for alle
 • Være en kraft for det gode
 • Forbedre bærekraft i forsyningskjeden

 

Saker som er nevnt i Electrolux’ «Sustainability Report» for 2015 inkluderer blant annet suksess for nye energieffektive støvsugere med høy ytelse, skiftet til fornybar energi på fabrikker i Europa og «Happy Plate Initiative» i Singapore som skal øke bevisstheten rundt matavfall og hjelpe familier i nød.

Save and share this post