Electrolux Newsroom Norway

Electrolux inviterte kunder på dampovnkurs

Photos

Kokkekurs med damp og SousVide

     Mange har fått med seg at damp og SousVide er siste skrik på matfronten. Tirsdag kveld fikk 26 ivrige forbrukere muligheten til å utvikle sine kokkekunnskaper på et gratis dampovnkurs hos Kulinarisk Akademi i Oslo. 

–Vi hadde gleden av å gi et knippe engasjerte kunder en eksklusiv innføring i dampens verden og gi tips til hvordan man kan bruke damp i matlagingen, forteller Leif Eliassen Neksum, Training Manager i Electrolux. Han har lang erfaring med å lære forhandlere og forbrukere alt som trengs å vite om dampovner og SousVide-maskiner.

Kokkekurset, som fant sted på Kulinarisk Akademi avdeling Mathallen i Oslo er et tilbud til forbrukere som kjøper en ny dampovn fra Electrolux og som registrerer sitt kjøp på selskapets nettside.

Moderne dampovner fra Electrolux kommer med mange spennende og nye funksjoner. Tilbudet om dampkurs er et ledd i en strategi som skal gjøre forbrukerne i stand til å utnytte dampovnenes egenskaper. Kurset består av en praktisk innføring i produktenes egenskaper og en workshop der deltakerne tilbereder ulike råvarer med veiledning fra Electrolux og kokkene på Kulinarisk Akademi.

Proffe partnere med lidenskap for mat

Espen Vesterdal Larsen er daglig leder på Kulinarisk Akademi og tidligere olympisk mester på Det Norske Kokkelandslaget. Sammen med Neksum og sitt eminente kokketeam ledet han deltakerne gjennom tilberedningen av en deilig treretters middag med damp og SousVide.

–På Kulinarisk Akademi bruker vi mye profesjonelt utstyr, men da vi åpnet avdeling på Mathallen og begynte med matkurs for privatpersoner var det viktig for oss å tilby utstyr forbrukerne har hjemme. Electrolux ble da et naturlig valg som samarbeidspartner, da de både har produkter for proff- og hjemmemarkedet, forteller han.

En treretters det damper av

Kurset startet med en introduksjon av produktene og en munnfull Steam Buns med høyrygg og hoi sin saus før deltakerne ble delt inn i tre grupper – forrett, hovedrett og dessert.

Den første gruppen fikk prøve seg på en «Soupe Nouvelle panic» med lettbakt laks ­– kort fortalt en litt mer fancy ertesuppe. Til hovedrett skulle deltakerne få prøve seg på en flaket torsk med syltet løk, potetpure og smørsaus med råkost på fennikel og blomkål. Måltidet ble avsluttet med sjokoladefondant med bringebær coulis og is.

Mange hadde høye forventninger til kurset og stilte mange spørsmål underveis.

–Her har man jo fått en Rolls-Royce av en maskin, så det å lære å bruke den er alfa omega. Vi har hatt vår dampovn siden juni men har aldri turt å prøve alle funksjonene i frykt for å gjøre noe galt. Nå gleder vi oss til å bruke ovnen vår til det den er ment for, sa en av deltakerne på kurset.

Electrolux arrangerer jevnlige kokkekurs på Kulinarisk Akademi for kunder som har kjøpt dampovn og vil lære mer om tilberedning med damp og SousVide. Følg med på www.electrolux.no for aktuelle datoer. Kokkekurset har en verdi på 1 500 kroner.

Save and share this post