Electrolux Newsroom Norway

AEG endrer spillereglene for klesvask

Photos

Ny vaskemaskin og tørketrommel fra AEG

 Den nye AEG-vaskemaskinen i 9000-serien kan skilte med en ny funksjon som renser vannet på vei inn i vaskemaskinen. Denne prosessen beskytter fibrene og gjør klærne mye mykere, i tillegg til at du kan kjøre klesvasken på lav temperatur.

Ved å vaske med filtrert vann med minimale mengder kalsium og magnesium blir det enklere for vaskemiddelet å trenge inn i fibrene i klærne som vaskes. Det rene vannet bidrar samtidig til at færre mineraler blir sittende igjen i klærne etter vask. Det gjør stoffet mykere og sørger for at klærne føles nye enda lenger.

– Alt innlagt vann inneholder mineraler som kan gjøre skade på tekstiler. Den nye vaskemaskinen fra AEG er den første i verden med teknologien som fjerner disse mineralene, sier Lena Wånemark, markedssjef i AEG Norge.

Den nye teknologien gjør det også mulig å kjøre vaskeprogrammet på lavere temperatur enn normalt, noe som både er skånsomt for klærne og energibesparende. En test som ble gjort i AEGs testlab viste at den nye vaskemaskinen vasket like rent på 30 grader som på 60 grader. Etter å ha vasket en sort kjole laget av polyester 50 ganger på 30 grader var det fremdeles ingen tegn til hverken slitasje eller falmende farger.

Det er fortsatt anbefalt å vaske håndklær, sengetøy og undertøy på 60 grader, men for øvrige klesplagg, og særlig de som krever skånsom vask, er AEG 9000-serien med SoftWater-teknologi optimal.

Procter & Gamble, som produserer vaskemiddelet Ariel kan for eksempel bekrefte at den nye SoftWater-teknologien til AEG bidrar til å gjøre vaskemiddelet deres mer effektivt på vaskeprogram med lav temperatur. Videre har ull-programmet til AEG fått tildelt den ypperste klassifiseringen fra The Woolmark Company, som innebærer at klær som er merket «kun håndvask» også kan vaskes i maskinen.

Veiledende pris: 14 500 kroner.

Bedre enn å lufttørke ull, silke og impregnert tøy

AEG har også lansert en ny tørketrommel i 8000-serien. Denne maskinen har egenskaper som utkonkurrerer tørkestativet og klessnoren.

For impregnert tøy og syntetiske, vannavstøtende tekstiler som Gore Tex kommer AbsoluteCare®-teknologien til AEG virkelig til sin rett. Tørketrommelens «utendørs» tørkeprogram klarer nemlig å reaktivere membranene i det syntetiske stoffet som gjør klærne vanntette, pustende og/eller vindtette. Dette er mulig fordi tørketrommelen bruker unike syklusbevegelser og lav temperatur. Resultatet blir at impregneringsegenskapene til tøyet bevares lenger.

Lufttørking tar tid, men har lenge vært ansett som den mest skånsomme metoden. Det nye ull-programmet til AEG 8000-serien bedyrer imidlertid at ullplaggene ikke vil krympe og at de i tillegg vil være i bedre stand enn ved lufttørking. Det unike silkeprogrammet tørker like godt som ved naturlig lufttørking, men tøyet vil derimot bli mindre skrukkete.

Veiledende pris: 11 000 kr.

– AEG har alltid vært blant de beste i bransjen til å utvikle ny teknologi som kan gjøre hverdagen enklere eller bedre for folk flest. Disse to nye produktene beviser at det fortsatt er mulig å utvikle innovative og energibesparende løsninger, også for nye vaskemaskiner og tørketromler, sier Wånemark.

Save and share this post