Electrolux Newsroom Sweden

Säkra strykjärn från Electrolux

Electrolux lanserar sin första strykjärnserie på 10 år. Serien består av fyra strykjärn i olika prisklasser som passar alla behov. Gemensamt för alla modeller är den avancerade säkerhetsfunktionen PERFECTTM Safety som garanterar en säker och trygg användning.

Alla Electrolux strykjärn kommer utrustade med PERFECTTM Safety. Funktionen innebär att strykjärnet stänger av sig själv efter 30 sekunder om det välter på sidan eller står stilla på stryksulan. Om järnet lämnats stående upprätt stänger det av sig efter 15 minuter. Innan strykjärnet stängs av signalerar det med en ljudsignal och blinkar kontinuerligt för att varna användaren.

“Ofta är bara de exklusivare strykjärnen utrustade med avancerade säkerhets- funktioner. Men eftersom risken att glömma strykjärnet påslaget är lika stor oavsett vilket strykjärn man använder, har alla modeller från Electrolux högsta säkerhet som standard. ” säger Cecilia Gustavsson, produktlinjechef Small Appliances på Electrolux Sverige.

Ett strykjärn för alla behov
Den nya serien strykjärn från Electrolux består av fyra olika strykjärn i olika prisklasser som alla har PERFECTTM Safety funktionen. EDB8590 är det mest exklusiva strykjärnet i serien med dubbla värmeelement som gör att ångkapaciteten är lika kraftfull oavsett vilken värme som används för själva strykningen. Järnet är också utrustat med lågfriktionssula i RESILIUMTM, LCD-display med digital termostat, 130g/min ångpuff och automatisk avkalkning.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke