Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux bästa dammsugare på 90 år

Bilder

UltraOneUltraOneUltraOne

I år är det 90 år sedan Electrolux presenterade sin första dammsugare. Sedan dess har produktutvecklarnas utmaning varit att kombinera tre i sig svårkombinerade egenskaper i en och samma dammsugare; pres-tanda och luftflöde i topp, en lättmanövrerad och följsam dammsugare som dessutom är extremt tyst. Med nya Electrolux UltraOne har man lyckats.

Ljudlös, fjäderlätt, kanske sladdlös, svävande över trösklar och mattkanter, med en påse som aldrig behöver tömmas… Så skulle konsumenternas drömdammsugare sannolikt kunna beskrivas. Att utveckla och bygga dammsugare handlar om att förena en stor mängd krav och önskemål. Att exempelvis skapa ett munstycke som enbart fungerar på hårda golv är enkelt. Svårare är att ta fram ett munstycke som klarar alla golvmaterial, från ojämna trägolv med breda springor till mjuka, tjocka mattor. Det klarar nya Electrolux UltraOne, som har topptestad dammupptagning jämfört med sina konkurrenter, till stor del beroende på det innovativa munstycket.

Tyst, stark och smidig ska den vara
Undersökningar visar att konsumenter irriterar sig på svårhanterliga dammsugare som bl a fastnar vid möbler och trösklar. Därför har UltraOne försetts med slanganslutning framtill, ett lättmanövrerat munstycke, mjukt rullande hjul och smart stötfångare – finesser som gör UltraOne extremt lätt att hantera. Dessutom är den en av marknadens tystaste dammsugare med sina 72 dB(A).

-UltraOne är unik just genom att produktutvecklingsteamet lyckats kombinera extremt låg ljudnivå med topptestad dammupptagning och bra hanterbarhet. Vanligtvis måste man kompromissa med någon av dessa egenskaper, säger Cecilia Gustavsson, produktlinjechef för dammsugare på Electrolux.

Electrolux undersökningar visar att 50 % av konsumenterna inte gömmer sin dammsugare i städskåp. Det bidrar till att form och design är viktiga vid valet av dammsugare idag. Nya UltraOne har ett sportigt formspråk och finns i fem modefärger; Deep Blue, Ice White, Magenta, Diamond Sand och Copper. UltraOne kommer att finnas i butik i april och kostar från cirka 3195 kronor.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke