Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux håller global designtävling för sjunde året i rad

Sedan starten 2003 har Electrolux Design Lab blivit en av Electrolux viktigaste globala kampanjer och fått in tusentals bidrag från designstudenter i över 100 länder. I år firar Electrolux 90 år med temat “Designs for the coming 90 years”.

Electrolux Design Lab är en årlig designtävling där designstuderande från hela världen tävlar om ett pris på 5 000 EUR samt en betald 6 månaders praktik på ett av Electrolux globala designcentra.

Det är 90 år sedan Electrolux grundades och företagets historia ligger till grund för valet av årets tema, “Designs for the coming 90 years”. Temat är en uppmaning till deltagarna att ta fram kreativa koncept som kommer att definiera hur vi i framtiden lagar och förvarar vår mat, tvättar våra kläder och diskar vår disk. Bidragen ska ta fasta på viktiga konsumentinsikter för framtida produkter så som anpassningsbarhet i tid och rum, lärande och individualisering.

“Att vinna Electrolux Design Lab har påverkat mitt liv enormt mycket och jag ser fram emot min praktikperiod”, säger österrikaren Stefan Buchberger som vann Electrolux Design Lab 2008.

Fram till och med den 31 maj har studenter möjligheten att skicka in sitt bidrag. Sedan följer en urvalsprocess där ett antal finalister väljs ut. Finalisterna får sedan möjligheten att övertyga juryn under finalen som hålls i London den 24 september. Juryn består av framträdande internationella industridesigners samt juryns ordförande, Electrolux globala designchef, Henrik Otto. Namnkunniga designers som suttit i juryn tidigare år är bland andra Yves Béhar, Matali Crasset samt Humberto och Fernando Campana.

Save and share this post