Electrolux Newsroom Sweden

Ugnen med inbyggd proffskock

Två tredjedelar av europèerna vill att maten ska erbjuda gästerna en wow-faktor. Samtidigt visar det sig att 31 % oroar sig till den grad att de ibland ställt in middagar för att det innebär för mycket jobb. Svaret på detta dilemma är Electrolux världsnyhet Inspiro.

Din viktigaste roll som god värd/värdinna är att ta hand om dina gäster – svårt om du springer fram och tillbaka till köket och har tankarna på maten istället för samtalsämnena. Electrolux nya ugn Inspiro är en överraskande intelligent nyhet som gör att du får exakt det resultat du vill ha.

Perfekt hjälp på middagen
Genombrottet ligger i hur ugnen hanterar värme. Med hjälp av sensorer som känner av matens volym, beräknar den bästa tillagningssätt, tillagningstemperatur och anger var i ugnen du ska placera plåten. När maten är klar stänger den av sig själv automatiskt. Vill du inte sätta dig till bords på en gång – vilket i sig skulle kunna vara en stressfaktor eftersom maten riskerar att bli torr – ser den till att hålla maten varm.

Allt som krävs av dig är att du ställer in maten i en kall ugn och väljer om du vill ha köttet rött, rosa eller välstekt. Du behöver inte ens bryna steken i en stekpanna, det sköter ugnen åt dig.

-Ugnen erbjuder dig kunskap som annars skulle kräva en hel del matlagningskunskap och hög grad av engagemang av dig som kock, säger Markus Löfgren, kökschef på Restaurangakademien. Inspiro tillåter dig att delegera bort ansvar för matlagningen.

Konsumenterna vill ha en Inspiro
Innovationen Inspiro är ett resultat av konsumentinsikter som bekräftades av en nyligen genomförd undersökning genomförd av Consumer Insight på Electrolux. Man undersökte hushåll i hela världen under 365 dagar för att förstå hur människor tänker i samband med middagsbjudningar till skillnad från när de lagar mat åt sig själva under veckodagar och helger. Det visade sig att oavsett ålder, kön och kulturell tillhörighet fanns det en gemensam oro inför att stå som värd och man kunde iaktta höga stresshalter i samband med en middagsbjudning.

-När vi är hemma hos människor och observerar dem i deras verklighet får vi en sann bild av deras upplevda problem. När det gäller Inspiro ville vi reducera den osäkerhet, prestationsångest och stress som vi såg i samband med att människor arrangerar middagar, berättar Eva S Halén, Program Director på Consumer Insights.

Inspiro kostar cirka 19 375 kr i butik.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke