Electrolux Newsroom Sweden

Moderaterna dammsuger sista Almedalsdagen

Prime PR:s mingel i Visby fick moderaterna på fredagskvällen låna den sista Ergorapidon, för att under Almedalsveckans sista dygn dammsuga Almedalen på smarta miljöidéer. Dammsugaren togs emot av partiets miljöpolitiska talesperson, riksdagsledamot Sofia Arkelsten.

En annan som dammsugit Almedalen på smarta miljöidéer är Nisha Besara, chefredaktör för Dagens Arena. Här är den idé hon tyckte var bäst:

“Det bästa tycker jag kom fram på Cogitos seminarium i torsdags om den gröna ideologin och handlar om tillväxtkritik. Vi kommer inte klara klimatkrisen och att ställa om, om vi inte samtidigt inser att vi inte kan fortsätta sträva efter evig tillväxt. All tillväxt är inte bra tillväxt – den gröna ska vi ta vara på, men den andra måste vi vara beredda att avstå från för att fixa jorden till kommande generationer.”

Jonas Morian från Almedalsbloggen Makthavare.se dammsög även han upp smarta miljöidéer:

“Jag funderade länge. Bland alla hundratals deltagande organisationer, företag och andra aktörer på plats så finns det många som på olika sätt värnar om miljön och vill nå ut med just sina recept för att exempelvis möta den hotande klimatkrisen. Men jag tänkte uppmärksamma några som gör en insats på det mer vardagliga planet; Stiftelsen Håll Sverige Rent.
Som alla som rör sig innanför Visby ringmur under Almedalsveckan märkt så delas det ut tonvis av kampanjmaterial. Alla som är här anstränger sig hårt för att locka publik till sina seminarier, mingel och andra arrangemang – och då tar man ofta till flygblad. En övervägande majoritet av dessa kastas. Och alltför sällan i en pappersinsamling eller ens en skräpkorg. I stället släpps de ofta rakt på gatan.

Stiftelsen Håll Sverige Rent har plockat bortkastade kampanjbudskap från Visbys gator och gjort en topplista över de mest bortkastade budskapen. Jag ska inte i detta sammanhang genera något fackförbund, politiskt parti eller annan Almedalsaktör genom att här presentera listan. Däremot vill jag utnyttja mitt dammsugaruppdrag till att hylla Stiftelsen Håll Sverige Rent för sina storartade vardagliga miljöinsatser.”

Läs mer om Electrolux hållbarhetsarbete på www.electrolux.com/sustainability

Läs mer om Electrolux Green Range

Läs mer om hur moderna vitvaror kan bidra till minskade utsläpp www.electrolux.se/watersavings

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke