Electrolux Newsroom Sweden

Nya färger på Ergorapido ger ditt hem ett designlyft

Bilder

Purple CassisAntique SteelCopperFresh YellowPastel Green

Nu lanseras en ny version av Electrolux stilikon Ergorapido. Nyheterna inkluderar helt ny färgskala, LED-ljus i munstycket samt en ny starkare och mer uthållig familjemedlem, Ergorapido Plus.

Att tänka sig en dammsugare som designobjekt man har framme i sitt hem var innan lanseringen av Ergorapido främmande. Sedan den första generationen Ergorapido 2004 har dammsugaren tagit steget från städskåpet ut i vardagsrummet.

I arbetet med de nya färgerna har Kim Lim, ansvarig designer, tagit inspiration från de senaste färgtrenderna inom bland annat mode och inredning.

– Varje gång vi lanserar en ny version, använder vi oss av världen runt omkring oss som inspirationskälla, det kan vara ett modehus senaste flaggskeppsbutik, japanska ungdomstrender eller senaste modellen från en biltillverkare. Det går inte att sluta inspireras, säger Kim Lim.

De nya färgerna är:

Purple Cassis – En rik och lyxig lila som kan relateras till en klassisk men ändå avslappnad inredningsstil. Den kan vara mörk och mystisk eller mjuk och varm, helt beroende på vilket sammanhang den placeras i.

Pastel Green – En tonad, sval metallisk färg. Den ger ett lite sött, milt och nästan nostalgiskt intryck.

Fresh Yellow – En mättad metallic som passar otroligt bra med gråtoner, organiska och lila färger. Färgens intensitet har orientaliska undertoner.

Antique Steel – En mjuk högteknologisk färg som för tankarna till råstål och förmedlar en maskulin, funktionell känsla. Den fungerar utmärkt tillsammans med starka färger liksom med naturmaterial, enfärgade teman och tonade grå kombinationer.

Copper – En intensiv lyxig metallisk orange färg som associeras med jord, energi och eld. Den skimrar glödande stark och full av självförtroende.

p026070

Den kopparfärgade Ergorapidon kallas Ergorapido Plus och är både kraftfullare och uthålligare tack vare ny Litium-teknik. Litiumbatterierna ger Ergorapido Plus en jämn, stark sugförmåga och hög städprestanda under längre tid. Ergorapido Plus har 20% mer sugkraft, snabbare uppladdning, 50% längre driftstid och dessutom längre livslängd för batteriet.

Samtliga nya Ergorapidos kommer utrustade med LED-belysning på munstycket som hjälper till att lysa upp under soffor och i skrymslen, så att man inte missar en enda smula. Nytt för i år är också att tillbehören som förvaras i laddenheten är färgade i samma färg som dammsugaren.

Rekommenderat cirkapris i butik är 1825kr för Ergorapido resp. 2225kr för Ergorapido Plus.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke