Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux Design Labs vinnare på TV4 Nyhetsmorgon

Vinnaren av Electrolux Design Lab 2009, Rickard Hederstierna, presenterade sitt vinnande koncept “Cocoon” på TV4:s Nyhetsmorgon den 5:e oktober.

Rickard vann finalen av Electrolux Design Lab med konceptet “Cocoon” som är ett hållbart svar på världens växande befolkning och dess önskan att konsumera kött och fisk. Cocoon tillagar förpackade kött- och fiskrätter genom att hetta upp muskelceller som identifieras med radiofrekvensidentifikationssignaler (RFID), ungefär som popcorn tillagas i mikrovågsugnen. Signalerna spårar den specifika rätten och föreslår sedan den behövda tillagningstiden. Denna process använder vetenskapen för att skapa mat. Den tar bort en av planetens bördor genom att minska behovet av att ytterligare intensifiera odling och fiske

I inslaget på TV4 Nyhetsmorgon berättar han om bakgrunden till konceptet, förklarar funktionaliteten och delar med sig om sina förhoppningar inför sin praktik på ett av Electrolux designcentra.

Klicka här för att se klippet

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke