Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux närvarande i Köpenhamn

Under klimatkonferensen Cop15 kommer Hans Stråberg, VD och koncernchef i Electrolux, tala på ett seminarium under måndagen den 14:e december. Idag skriver Stråberg ett debattinlägg på debattsajten Newsmill där han lyfter betydelsen av att politiker, näringsliv och konsumenter delar på ansvaret för klimatet.

“När så höga förhoppningar nu sätts till Köpenhamnskonferensen och andra politiska överenskommelser, finns en risk att konsumenternas och industrins roll glöms bort. På sikt kan detta försämra möjligheterna att stoppa klimatförändringen. Industri och konsumenter får inte luta sig tillbaka och förvänta sig att politiker ska lösa problemen. Köpenhamnskonferensen och andra möten och överenskommelser är ju långt ifrån hela lösningen.”

I övrigt kommer Electrolux att lansera en kampanjsajt under klimatkonferensen (www.electrolux.dk/ecosavings) där man kan räkna ut hur nya och effektiva vitvaror kan bidra till minskade utsläpp och minskade kostnader för konsumenten. Den svenska versionen av sajten finns här: www.electrolux.se/ecosavings

Electrolux kommer även att dammsuga Köpenhamns tunnelbana. Under en hel vecka kommer Electrolux medarbetare att ställa ett antal frågor till passagerna på tunnelbanan och delegaterna på väg till och från Bella konferenscenter. Resultatet av denna undersökning kommer att publiceras på det danska pressrummet. Läs mer om det danska pressrummet här: https://newsroom.electrolux.com/dk/

Läs gärna mer om Electrolux aktiviteter i Köpenhamn på http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article108675.ece

eller på http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article691086.ece

Läs mer om Electrolux miljöarbete på www.electrolux.com/sustainability.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke