Electrolux Newsroom Sweden

COP15-barometern, den 16:e december 2009

Bilder

Hans Stråberg dammsuger Köpenhamns tunnelbanaStråberg med DK eleverHans Stråberg i Köpenhamns tunnelbanaElectrolux dammsuger Köpenhamns tunnelbanaElectrolux intervjuarElectrolux intervjuarElectrolux intervjuar

Electrolux tar tempen på klimatkonferensen i Köpenhamn:

Dagens stora demonstration gjorde att många av delegaterna var tvunga att gå en omväg för att komma in i värmen. I kombination med det kalla vädret och snöfallet betydde det att demonstrationen var på mångas läppar. Förutom väderrelaterade ämnen var förhandlingarna mellan Kina och USA det hetaste ämnet liksom hoppet om att utvecklings- och indutriländerna ska kunna enas kring en gemensam syn på klimatfrågan. Liksom under gårdagen var också regeringschefernas ankomst och deltagande vid de avgörande förhandlingarna populära talesämnen. Sist men inte minst uppmärksammades uppmaningen att lägga till ett stopp av avverkningen av världens regnsskogar till klimatavtalet. De senaste 24 timmarna har inte betytt några större ändringar i baromtern och tron på ett ambitiöst klimatavtal är inte den starkaste.

Om COP15-barometern:

Från den 14:e till den 18:e december tar metroXpress.dk i samarbete med Electrolux tempen på klimatförhandlingarna och dammsuger Bella Center på åsikter. 70-100 delegater och journalister frågas dagligen hur de tycker att förhandlingarna fortskrider och vad de anser är de hetaste ämnena för stunden.

COP15-barometern (OBS på danska)

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke