Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux belönar resursklok matlagning

Bilder

Electrolux ekd60760k

Resursklok matlagning är viktigt både för professionella kockar och hemmaentusiaster. Därför har Electrolux delat ut ett nyinstiftat pris till den mest resurskloka kocken under finaltävlingen i Årets Kock.

Under prisutdelningen på Årets Kock delade Hans Stråberg, VD och koncernchef för Electrolux, ut ett nyinstiftat pris till den kock som var mest resursklok i sin matlagning under tävlingen.

Marcus Aujalay, ordförande för metodjuryn granskade under tävlingens gång noga både hur kockarna använt råvarorna och köksutrustningen. Tillsammans med metodjuryn bedömde han kockarna efter följande kriterier:

  • Användning av råvarorna
  • Inte kastar för mycket
  • Inte lagar för mycket mat
  • Vattenanvändning
  • Inte låta kylskåpsdörren stå öppen

Vinnaren av priset 2010 blev Linus Ström från Thörnströms Kök i Göteborg.

Resurssmart användande av vitvaror är inte bara viktigt i professionell matlagning. Hur vi dagligen använder vitvarorna i våra hem har en stor påverkan på miljön. Energieffektiva vitvaror kan drastiskt minska hur mycket energi vi använder. Till exempel skulle svenskarna kunna spara 658 720 477 Kwh per år om alla skulle byta ut sina gamla vitvaror till nya energieffektiva. Läs mer om hur vi kan bidra till att minska klimatpåverkan på www.electrolux.com/ecosavings eller www.electrolux.com/watersavings.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke