Electrolux Newsroom Sweden

Svenskar förför i köket

Köket kan bli det hetaste rummet på alla hjärtans dag. Det visar resultaten från en undersökning gjord av Electrolux. Enligt undersökningen har 59 procent av alla svenskar någon gång använt sina kökskunskaper för att imponera på en potentiell partner.

Dessutom har 27 procent av de tillfrågade någon gång försökt para ihop någon annan genom att bjuda på en romantisk middag. Att bjuda på mat i matchmaking-syfte är vanligast i Italien (42%) och Ryssland (44%).

Matlagning är inte bara en källa till kärlek. Det kan också vara en påfrestning på vanligtvis harmoniska förhållanden. Nästan 40 procent av de tillfrågade erkänner att de någon gång misslyckats med ett recept till den grad att den varit omöjlig att servera. Det borde vara ett allvarligt problem om man har en partner som tillhör de 37 procenten av de tillfrågade svenskarna som tycker att presentation är lika betydelsefullt som smak, när det gäller mat.

” Studien visar att det gamla talesättet att vägen till hjärtat går via magen stämmer. Jag tror att många mysiga middagar kommer att avnjutas i de svenska hemmen på alla hjärtans dag.” Säger Mattias Rådström, PR-ansvarig Norden för Electrolux.

I samband med nylanseringen av dammsugaren UltraSilencer gjorde Electrolux en laboratorieundersökning som visade att man dammsuger bättre till musik. För att alla ska få det rent och fint samt komma i stämning inför alla hjärtans dag har Electrolux satt samman en spellista på Spotify med romantisk städmusik, klicka här för att lyssna på listan.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke