Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux Designbarometer

Bilder

I Electrolux undersökning, som genomfördes under DesignBoost den 12:e februari 2010, svarade 80 procent av de tillfrågade att de välkomnade urbaniseringen som en möjlighet att göra världen till en bättre plats.

Över 350 designers, arkitekter och andra kreativa tänkare var på plats på Arkitekturmuseum för att ta del av workshopar och seminarier kring temat “Design for Life”. Bland de ämnen som avhandlades fanns “Space for Life”; hur kan vi genom design och arkitektur se till att maximera de möjligheter som en ökad urbanisering för med sig.

“Medan urbaniseringen ofta ses som något negativt är det en oundviklig påföljd av en ökad världsbefolkning.” Säger Henrik Otto, Senior Vice President for Design at Electrolux. “Därför är det så viktigt att vi använder den här förändringen till något gott. Smart intuitiv design och progressiv arkitektur kan tillsammans verka för en bättre framtid med smartare städer som minskar påverkan på miljön. Istället för att vara något dåligt kan urbaniseringen, om vi tar vara på möjligheterna, vara en positiv kraft som förenklar resursmedveten energikonsumtion, minskar transporter och fogar samman samhällen.”

I samband med DesignBoost lanserade även Electrolux “Heart of the Home“. Ett djärvt designkoncept som representerar framtidens integrerade och smarta kökslösningar.

I semiariet på tema Space for Life medverkade förutom Henrik Otto även Ineke Hans, Karim Rashid, James Irvine och Ross Lovegrove.

Henrik Otto, Ross Lovegrove, Karim Rashid, Ineke Hans och James Irvine

James Irvine, Ineke Hans, Ross Lovegrove, Henrik Otto och Karim Rashid

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke