Electrolux Newsroom Sweden

Rädda planeten – läs instruktionerna till din diskmaskin

En ny studie från universitetet i Bonn visade att bland hushåll i Tyskland, Italien, Sverige och Storbritannien hade 30 procent aldrig läst instruktionsboken för sin diskmaskin. 86 procent av deltagarna i undersökningen använde bara en eller två olika program av ett utbud av de i genomsnitt 5 program som finns på diskmaskinen. Om fler skulle ta sig tid att läsa igenom instruktionsmanualen och använda rätt inställningar skulle vi kunna spara både vatten och energi.

Så många som 42 procent av svenskarna i studien antog felaktigt att deras diskmaskin automatiskt skulle välja den mest miljövänliga inställningen. Bara 9 procent av de tillfrågade  svarade att de regelbundet använde “Eco”-funktionen på sin diskmaskin. I Storbrittanien var hela 29 procent ovetande om att det överhuvudtaget fanns en “Eco”-funktion.

För mer info om hur du kan spara miljön genom att byta din gamla diskmaskin mot en ny, klicka här.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke