Electrolux Newsroom Sweden

Pollensäsongen startar för 1,5 miljoner svenskar – tyst luftrenare minskar pollen i hemmet

Bilder

Oxygen svartOxygen vit

Enligt DN har den svenska pollensäsongen börjat. Den ljudlösa luftrenaren Oxygen från Electrolux, den enda luftrenaren som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet, kan vara en extra hjälp. Oxygen tar bort 99,97% av de luftburna partiklarna i inomhusluften och den eleganta designen passar dagens moderna heminredning. Perfekt för Sveriges 1,5 miljoner pollenallergiker och alla andra som vill njuta ren luft hemma.

Ungefär 30 miljoner européer har astma eller problem med andningsvägarna och Världshälsoorganisationen WHO menar att 1,5 miljoner människor dör på grund av dålig inomhusmiljö varje år.

I Sverige lider uppskattningsvis 1,5 miljoner människor av den årligen återkommande pollensäsongen. De som har pollenallergi får ofta besvär från både näsa och ögon. Dessutom påverkas hela kroppen – trötthet, huvudvärk och svårigheter att koncentrera sig är vanliga symtom. Andra vanliga ämnen som framkallar allergiska reaktioner är pälsdjur, kvalster, mögel, vissa födoämnen och husdamm. Den generella rekommendationen är att i möjligaste mån undvika dessa ämnen.

Electrolux luftrenare tar bort 99.97% av alla luftburna partiklar i inomhusluften, som t ex pollen, allergener från husdjur, mögelsporer och de luftföroreningar som trafiken ger. Reningen sker med hjälp av ett sköljbart HEPA-filter kombinerat med ett kolfilter som tar bort t ex lösningsmedelsrester och parfym i luften. Oxygen har också en luktsensor som fungerar ungefär som en elektronisk näsa. När den känner av till exempel parfym, trafikavgaser, cigarettrök eller andra farliga gaser så ökar den automatiskt luftflödet och fångar in dofterna i det aktiva kolfiltret. Dessutom är den så tyst att den fungerar perfekt i sovrummet utan att störa sömnen tack vare en ljudnivå endast 27 dB(A).

– ”Trots att så många är drabbade är det fortfarande ovanligt med luftrenare i de svenska hemmen”, berättar Cecilia Gustavsson, produktlinjechef för luftrenare på Electrolux. ”Uppfattningen att de låter för mycket och är fula har lett till att människor valt bort dem, trots att de vill ha en så ren inomhusluft som möjligt. Med Oxygen har vi lyckats bevisa att luftrenare kan vara snygga, effektiva och extremt tysta.”

Formgivarna har låtit sig inspireras av dagens tunna flatscreens och designat chassit i högblankt vitt och svart. Resultatet är en elegant luftrenare som smälter in i dagens, moderna hem.

Electrolux Oxygen Air Cleaner finns i handeln. Rekommenderat cirkapris från 3575 kr.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke