Electrolux Newsroom Sweden

Gröna Electrolux-produkter presenteras i tysk designbok

Bilder

Nya UltraSilencer Green

Electrolux har fått ytterligare ett erkännande. Det tyska bokförlaget Taschen har gett ut boken “Produktdesign i hållbarhetens tid” och den innehåller flera Electrolux-produkter.

“För oss var det självklart att Electrolux skulle vara med”, säger Julius Wiedemann, redaktör på Taschen. “Electrolux erbjuder inte bara miljövänliga produkter, de visar också sitt engagemang för miljön genom att ha ett team som arbetar med hållbarhetsfrågor. Den kombinationen går hand i hand med konsumenternas ökande önskan om eleganta, effektiva och skonsamma produkter som leder mot en hållbar framtid”

Boken innehåller 440 sidor fyllda av innovativa och prisbelönta projekt som lanserats av ledande designbyråer och företag över hela världen. Gemensamt för de alla är att de har en tanke på kommande generationer. Tre gröna produkter från Electrolux finns med.

”Det är alltid roligt när vårt arbete uppmärksammas. När våra produkter figurerar i sådana här sammanhang får vi dessutom ytterligare bekräftelse på att det går att möta konsumenternas krav på långsiktig hållbarhet kombinerat med funktion och design”, säger Henrik Sundström, Electrolux globala miljöchef.

De resurssmarta Electroluxprodukter som presenteras är:

  • Diskmaskinen RealLife, som på grund av sin stora kapacitet, sin effektiva rengöring och sin anpassningsförmåga, erbjuder det hittills grönaste sättet att diska.
  • Kylskåpet FreshFrostFree, som håller maten fräschare längre och på så sätt berör problemet med ökade mängder matavfall.

Dessutom kan man läsa om tidigare Electrolux Design Lab-finalister och om de möjligheter som ges de industridesignstudenter som deltar i den årliga tävlingen.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke