Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux presenterar nytt tvättkoncept i Milano

Bilder

SHINE - integreradSHINE - integreradSHINE - väggmonteradSHINE - väggmonteradSHINE - väggmonterad

Electrolux lanserar det nya designkonceptet SHINE, speciellt framtaget för Eurocucina. Koncepten är anpassade till den urbana miljöns minskade levnadsytor. Den ena tvättmaskinen är väggmonterad och den andra specialgjord för att kunna integreras i ett badrum (för de som inte har ett dedikerat tvättrum). Bägge koncepten visades i en badrumsmiljö i Riva1920:s monter på Eurocucina.

Enligt FN kommer 74 procent av jordens befolkning bo i städer år 2050. Utvecklingen innebär att vi kommer att behöva använda vårt utrymmer mer effektivt än idag. Det var också utgångspunkten för Electrolux designteam i Porcia, Italien, när de utvecklade SHINE-konceptet. Shine utstrålar en känsla för ett rent och enkelt designarv samtidigt som de smälter in harmoniskt i badrumsmiljön.

” Vi ville att produkten skulle likna en badrumsmöbel mer än en vanlig tvättmaskin” säger Levente Szabo, designer för SHINE. “Formen och den högglansiga finishen refererar till de typer av porslin och keramik som man i normala fall hittar i badrumsmiljöer.”

Det finns två SHINE-koncept; en fristående och en väggmonterad tvättmaskin. Den fristående kan lätt integreras under ett tvättfat medan den väggmonterade kan installeras i anslutning till badrumsskåp.

När Electrolux designteam utvecklade SHINE, studerade man ingående badrumsmiljöer och nya designtrender kopplade till material, färger, ljussättning och stämningsskapande.

“Badrummet är mer ett rum för avslappning än rengöring,” förklarar Calum Armstrong, Electrolux Industrial Design Manager, Fabric Care. “Något som SHINE-koncepten tar vara på. Vår ambition är att bidra till att skapa en mer terapeutisk atmosfär med japanska influenser.”

Runt luckorna på SHINE sitter integrerade ljus som fungerar som stämningssättare och produktens kontrollpanel. Ljusringen kring luckan kommunicerar visuellt både hur lång tvättiden är samt i vilken fas tvätten är i.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke