Electrolux Newsroom Sweden

Senaste kökstrenderna från Eurocucina

Bilder

Thomas JohanssonKök på EurocucinaKök på EurocucinaKök på EurocucinaKök på EurocucinaKök på EurocucinaKök på Eurocucina

Thomas Johansson, Designansvarig för Major Appliances Europe på Electrolux, delar med sig av sina intryck från de senaste trenderna på Möbel- och köksmässan i Milano som gick av stapeln förra månaden.

Salon del Mobile i Milano är navet kring vilket designvärlden snurrar. Varje år drar mässan tusentals företag, journalister, arkitekter, designers, detaljhandlare och vanliga besökare som träffas och interagerar kring design.

Under mässan la Thomas märke till följande trender:

Ökad miljömedvetenhet

Flera tillverkare uppmärksammade gröna aspekter såsom hållbara material, energisparande, koldioxidavtryck och hållbar verksamhet i sina utställningar. Ännu större fokus i år än under tidigare år.

Dolda skatter

Ett flertal kök visade upp en intressant lek med dolda funktioner och integrerad design. Stora generösa arbetsytor, gärna kombinerade med släta vertikala ytor avslöjade köksutrustning, hyllplan och välplanerade utrymmen bakom den rena fasaden. Många kök hade en subtil och elegant formgivning utan väggmonterade enheter eller handtag. Den sparsmakade formgivningen gjorde det möjligt att förvandla köket till en förfinad förlängning av vardagsrummet.

Trä vs...

Den återuppväckta trätrenden höll fortfarande i sig. Trä kombinerades på innovativa sätt med rostfritt stål, kvartsglas, marmor, Corian och laminat. En stor variation av träslag och finishar märktes, allt från ljust trä till mycket mörkt. Ytor med grov, oslipad struktur gav en känsla av genuinitet och hantverksmässig skönhet.

Glas

Ett populärt material var glas. Det användes flitigt som material för arbetsbänkar, dörrpaneler, lådor och hyllor. Mycket av glaset var etsat eller färgat på olika sätt för att åstadkomma variationer och spel mellan ytor.

Ljus

Vita och färgade LED-lampor och displayer var allestädes närvarande. Halvt synliga på arbetsbänkar, under hyllor gller gömda bakom paneler och lådor.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke