Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux presenterar nytt blågult bröllopskoncept

Bilder

RealLife diskmaskinRealLife diskmaskinSource & GlacierErgorapidoErgorapidoUltraOneUltraOne

Lagom till bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling den 19 juni har Electrolux tagit fram ett nytt designkoncept, ”Kronor-konceptet”. Electrolux har valt ut några av sina allra bästa och mest uppskattade produkter – dammsugarna Ergorapido och UltraOne, diskmaskinen RealLife och den kombinerade kyl och frysen Source & Glacier. Dessa produkter har försetts med Wanja Djanaieffs välkända blågula mönster ”Kronor” som togs fram till OS i München 1972.

Den blågula dammsugaren UltraOne kommer att tillverkas i ett exemplar och auktioneras till högstbjudande på auktionssajten Tradera. Pengarna kommer att gå till Kronprinsessan Victorias Fond, som hjälper ungdomar med funktionshinder till fritidsupplevelser.

UltraOne

-Det här är vårt sätt att uppmärksamma bröllopet och visa att Electrolux är ett företag som förenar innovativa produkter med design djupt rotad i skandinavisk designtradition. Att samarbeta med Wanja Djanaieff som är en av förgrundsgestalterna inom svensk textildesign känns väldigt inspirerande, säger Henrik Otto, global designchef i Electrolux.

-Det är jättekul att Electrolux vill använda sig av mönstret på det här sättet. Att placera det blågula mönstret ”Kronor” på dagens moderna produkter visar att mönstret är tidlöst, säger Wanja Djanaieff.

Electrolux har även skänkt en större summa pengar till Kronprinsessparets bröllopsstiftelse. En fond som ska främja god hälsa och motverka utanförskap bland barn och ungdomar i Sverige.

electrolux-real-life-dishwasher-2

Om Wanja Djanaieff

Wanja Djanaieff (f 1941) är tidigare designchef för NK:s designgrupp och professor i textil formgivning på Konstfack. Wanja är en av förgrundsgestalterna inom svensk textildesign och gör egna utställningar, tv-program, formger utställningar, teaterdekor och kostym, formger mönster och håller föreläsningar. Mönstret Kronor tog hon fram till den svenska truppen vid sommar-OS i München 1972, som ju också var det tillfälle då Kronprinsessans föräldrar första gången träffades.

Om produkterna

UltraOne blev ”Bäst i test” av tidningen Råd & Rön 2009, med det högsta samlade betyget någonsin för en dammsugare i en Råd & Rön-test.

Ergorapido är Electrolux stilikon och designobjekt som lanserats i ett flertal färger. Ergorapidon är den sladdlösa dammsugaren som alltid finns nära till hands.

RealLife är världens mest flexibla diskmaskin. Det extra utrymmet och flexibiliteten i RealLife-diskmaskinen gör att du kan diska även stora tallrikar och byttor, vilket sparar ännu mer vatten och energi.

Source & Glacier är den kombinerade kyl och frysen. Kylskåpet ger dig kolsyrat vatten i dörren så att du slipper släpa hem flaskorna från butiken. Frysen ger dig isbitar i dörren.

För att ladda ner högupplösta bilder, gå in på vår ftp:

ftp://emeaftp.electrolux.com/SwedishCrownConcept/
Username: gci-temp-ro
Password: 0dwor578

För övriga frågor, ta kontakt med Mattias Rådström: 08 – 738  70 45

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke