Electrolux Newsroom Sweden

Nytt Electroluxpris ska lyfta svensk skolmat

Bilder

Electrolux Professional har tillsammans med VGAK, Västra Gastronomiska Akademin, instiftat ett pris med syftet att höja statusen i yrket och kunskapen bland kökspersonal i skolorna i västra Sverige.

Vinnaren 2010 annonserades på VGAK:s årshögtid den 6 maj där Landshövdingen, Lars Bäckström, och Mats Lundblad, VD Electrolux Professional, delade ut diplomet till Anna Fors som arbetar i Trulsegårdskolans kök i Torslanda där hon med ambition, kunskap och nyfikenhet har lyckats både införa hälsosam och uppskattad mat i skolmatsalen.

prisutdelningePå bilden syns från vänster: Mats Lundblad, VD Electrolux Professional, pristagare Anna Fors, prisbelönta kocken på Trulsegårdsskolan och Lars Bäckström, landshövding i Västra Götalands län.

Akademins Electroluxpris ska lyfta fram en ung, begåvad matlagare inom storkökssektorn med vilket Akademin vill framhäva betydelsen av att alla får minst ett bra och välsmakande lagat mål om dagen. Kvaliteten på denna måltid är lika viktig vare sig man arbetar, går i skolan, bor i äldreboende eller vårdas på sjukhus

Priset som Anna Fors vunnit är en veckas resa till Italien där hon kommer att lära sig mer om Electrolux Professional, de senaste teknikerna inom professionell matlagning och framförallt om den Italienska matkulturen.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke