Electrolux Newsroom Sweden

Peter Alwin vann Electrolux Design Lab 2010

Bilder

Peter Alwin från National Institute of Design i Indien utsågs tidigare idag till årets vinnare av Electrolux Design Lab 2010. Han vann med sitt bidrag The Snail, mobil induktionsteknik.

Electrolux utsåg The Snail till det vinnande bidraget i årets upplaga av Electrolux Design Lab. Finalen gick av stapeln på 100% Design London på Earls Court, den största design- och arkitekturmässan i Storbritannien.

The Snail

The Snail är en portabel uppvärmnings- och matlagningsprodukt som är baserad på induktionsteknik. The Snail är så liten och smidig att den enkelt kan fästas på en kastrull, en mugg eller en stekpanna. The Snail minskar därmed behovet av utrymme och gör samtidigt matlagningsprocessen mobil. Produkten drivs genom ett kristallbaserat högenergibatteri som konverterar socker till energi som i sin tur värmer upp en spole som producerar magnetisk strålning. Integrerade sensorer känner av vilken typ av mat som ska värmas upp och anpassar tid och temperatur därefter.

Juryns motivering

The Snail är ett koncept som tar uppdraget på allvar och tar det ett steg till.  Förutom att det är en smart lösning för stadsbor öppnar den också upp för ett mobilt bruk; precis som de första mobiltelefonerna gjorde kommunikation möjlig på ett helt nytt sätt.

Den organiska designen har potential för diffrentiering och personalisering då den kan produceras i många olika former och färger.

Juryn som utsåg vinnaren bestod av Ineke Hans, Benjamin Hubert, Jon Marshall och Henrik Otto

Peter Alwin vinner € 5 000 och ett sex månaders betald praktik på ett av Electrolux designcentra.

Andra pris gick till Yuri Dimitiriev från Ryssland med konceptet Bio Robot Refrigerator. Yuri Dimitriev vann också folkets röst.

Tredje pris vanns av amerikanen Matthew Gilbride med konceptet Elements Modular Kitchen.

För mer information och video från finalen, klicka här

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke