Electrolux Newsroom Sweden

Keith McLoughlin ny VD för Electrolux

Bilder

Keith McLoughlin

Den 1 januari 2011 tog Keith McLoughlin över som VD och koncernchef för Electrolux. Han efterträdde Hans Stråberg, som slutade efter 27 år i företaget.

Tidigare har McLoughlin varit globalt ansvarig för produktutveckling, tillverkning och inköp i Electrolux vitvaruverksamhet. Han har arbetat i Electrolux sedan mars 2003, då han tillträdde som chef för vitvaruverksamheten i Nordamerika. Mellan 2004 och 2007 tjänstgjorde han också som chef för vitvaruverksamheten i Latinamerika.

Innan han började på Electrolux hade McLoughlin en 22-årig karriär vid DuPont Corporation. Från 1981 till 2003 hade han ett flertal ledande befattningar i bolaget, till exempel som chef för Tyvek, Corian och Stainmaster. McLoughlin avslutade sin tjänst vid DuPont som Vice President och General Manager för DuPont Nonwovens.

McLoughlin sitter även i styrelsen för Briggs & Stratton Corp sedan 2007.

Han är född 1956 i Brooklyn, New York. McLoughlin har en ingenjörsexamen från United States Military Academy i West Point.

För mer information vänligen kontakta Electrolux pressjour: 08-657 65 07

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke