Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux gratulerar och välkomnar ombord Brit Liggett

Bilder

Brit Liggett

Bloggaren Brit Liggett, 26 år gammal från New York, vann Electrolux och 5 Gyres tävling och blir därmed den senaste besättningsmedlemmen ombord på expeditionen genom Beaglekanalen i Chile.

Inom projektet Vac from the Sea har Electrolux och organisationen 5 Gyres bjudit in en person för att ingå i 5 Gyres forskningsresa genom Beaglekanalen i Chile. Entusiaster och miljövänner från hela världen tävlade om att bli en del av besättningen genom att skicka in en kort film som förklarar varför just de förtjänade en plats ombord.

Expeditionen kommer att bedriva forskning med hjälp av trålning för att samla in ytprover. Precis som i många andra delar av världens hav är Beaglekanalen fortfarande outforskad när det gäller att kartlägga de många olika plasterna som ackumuleras i vattnet.

Expeditionen startar den 3 mars i Puerto Williams och varar i elva dagar fram till slutdestinationen den 14 mars i Valdivia, Chile.

Brit en miljöjournalist och seglingsentusiast
Juryn som består av representanter från Electrolux och 5 Gyres valde ut Brit Liggett som vinnare bland hård konkurrens. Brit bloggar på miljöbloggen Inhabitat och skriver om miljö från ett grönt designperspektiv. Hon har historiskt behandlat frågan om marina skräp och vill visa allmänheten de direkta följderna av att inte ta bättre hand om plast.

Brit är också en seglingsentusiast och har tillbringat mycket tid på vattnet, på segelturer och som barn med att reparera segelbåtar. Idag bor hon i Brooklyn, New York, där hon fortfarande har navigeringskartor på väggarna.

Läs mer om Brits ansökan här.

Beskrivning av livet ombord

Besättningen har normalt 24-timmars pass i grupp. Brit kommer att vara jourhavande på däck och kommer att arbeta med seglen, rodret och andra funktioner i båten. Hon kommer även att hjälpa till med att navigera och kommunicera med andra fartyg.

När forskningsarbetet pågår och exempelvis näten är i vattnet, filmning sker osv. kommer Brit stötta besättningen med att kommunicera med andra fartyg och båtar. Hon kommer dessutom  städa och laga mat åt besättningen.

Följ Brits resa via www.vacfromthesea.com med start den 1 mars.

Om Vac from the Sea

För att inspirera människor att lösa plastproblematiken och föra kunskapen vidare om plastens påverkan på miljösituationen har Electrolux, med hjälp av miljöorganisationer, samlat in plastavfall från Stilla Havet, Atlanten, Indiska Oceanen, Medelhavet, Östersjön och Nordsjön. Det globala initiativet syftar till att väcka konsumenternas uppmärksamhet om plastföroreningar och samtidigt bekämpa bristen på återvunnen plast som krävs för att ta fram miljövänliga och hållbara hushållsmaskiner.

För mer information kontakta PR-ansvarig Johanna Hallander:  johanna.hallander@electrolux.se, 08-738 76 52

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke