Electrolux Newsroom Sweden

Idag presenterar vi vår nya kökserie – Husqvarna Premium 1689

Bilder

Premium 1689 1Premium  1689 2Premium 1689 3Premium 1689 4Premium 1689 5Premium 1689 6

Husqvarnas nya produktserie Premium 1689 sätter en ny standard för precision och prestanda i hemmaköken. Teknik och funktionalitet hämtad från de professionella köken i kombination med ett intuitivt och kraftfullt användargränssnitt ger användaren större möjligheter till kulinariska kreationer än någonsin tidigare.

Husqvarna grundades 1689 som en vapenfabrik för kronan. Redan då var precision, kvalitet och detaljfokus i tillverkningen en nödvändighet. Under de drygt 300 år som gått sedan dess har produktionen förändrats men traditionen av att tillverka högkvalitativa precisionsprodukter lever vidare och är i och med lanseringen av Premium 1689 starkare än någonsin.

Konsumentinsikt grunden till allt

Inför utvecklingen av Husqvarna Premium 1689 har tusentals hembesök gjorts där konsumenternas vardag har kartlagts i detalj. Tack vare den noggranna efterforskningen är varje produkt baserad på verkliga behov. Till exempel är kapaciteten, precisionen och insynen i ugnarna bäst på marknaden. De nya kylskåpen gör att råvarorna håller längre vilket minskar svinn och bidrar till att de bevarar smak och konsistens. Dessutom är de nya diskmaskinerna mer flexibla än någonsin och gör lika rent oavsett om det är en espressokopp, en haklapp eller en sauteuse som ska diskas. Allt enligt behov som har identifierats i verkliga förhållanden.

”Vi är mycket stolta över Husqvarna Premium 1689. Produkterna visar att traditionen av precision och kvalitet lever och är starkare än någonsin.” Säger Stefan Lebrot, VD för Electrolux Hemprodukter.

Professionell inspiration

För matlagningsintresserade är kvaliteten på råvarorna A och O. För att kunna bäst ta vara på högkvalitativa råvaror har Husqvarna Premium 1689 hämtat funktioner och inspiration från produkter i professionella kök. För kockar har ångugnar länge varit förstavalet tack vare deras förmåga att förstärka smak och samtidigt bevara färger, texturer och vätska hos råvaran. I Husqvarna Premium 1689 är ångugnen mer avancerad än någonsin. Till exempel har den en specialfunktion för tillagning på låg temperatur vilket hjälper användaren att laga mat som ett proffs samt en matlagningstermometer som ger fullständig kontroll. Induktionstekniken som också är hämtad från det professionella köket har vi uppdaterat på våra nya hällar.

Ny design fokuserar på avskalad användarvänlighet

Husqvarna Premium 1689 har en helt ny design som passar i moderna kök och med en modern livsstil. Den nya designen bär tydliga drag från det professionella köket, till exempel det hellånga handtaget på kylskåpen. Stort fokus har lagts på interaktionen mellan användaren och produkten. Tydligare och enklare displayer gör matlagningen intuitiv samt ger användaren fler och smartare alternativ. Ugnarna är utrustade med en unik Soft Closing-funktion som gör att ungsluckorna alltid stängs mjukt och bidrar till den övergripande upplevelsen av gedigen kvalitet.

I Husqvarna Premium 1689 ingår bland annat:

  • Ångugn med lågtemperaturfunktion
  • Pyrolysugn som gör det enkelt att hålla ugnen ren
  • Kylfys med automatisk avfrostning och högre luftfuktighet som gör att råvaror håller sig fräscha längre
  • Spisfläktar med automatisk fläktfunktion
  • Exklusiva spisar med bättre insyn och dubbelugn
  • 3D-ramar till inbyggnadshällar för ökad flexibilitet och stil
  • Kompaktugn med både varmluft och micro
  • Helautomatisk inbyggnadsespress0

För mer information och bilder vänligen kontakta:

PR-ansvarig Johanna Hallander på tfn: 08-738 76 52, 0733-55 06 61 e-post: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke