Electrolux Newsroom Sweden

Skapa smaker som ett proffs – Husqvarna Premium 1689 ångugn

Bilder

Ångugn i miljöÅngugn ugnslucka

Husqvarnas ångugn förstärker smaker och bevarar näringsämnen som annars går förlorade så du kan laga mat som proffsen.

Ångugnar har länge varit förstavalet för professionella kockar tack vare deras förmåga att förstärka smak och samtidigt bevara färger, texturer och vätska hos råvaran. Men det är inte förrän nu som de börjar etablera sig hos passionerade hemmakockar.

”Om du verkligen vill lyckas med att nå en professionell nivå på din matlagning hemma, måste du använda ånga,” säger Lotta Albihn, produktchef på Electrolux. ”Professionella kockar använder ångugnar för att kunna kontrollera och optimera smak, textur och konsistens med precision.”

För maximal mångsidighet har Husqvarnas ångugn tre olika tillagningsmetoder i stället för två, som är standard på andra ugnar:

  • 100 % ånga är ett kontrollerat alternativ till att koka eller stuva t.ex. grönsaker, fisk eller kött. Genom att tillaga råvarorna med tryckfri ångkokning bevaras smak- och näringsämnen som går förlorade med andra metoder.
  • 50 % ånga, 50 % varmluft kombinerar kondensations- och konvektionsprocesser. Metoden är lämplig när man vill värma på redan tillagad mat utan att torka ut den. Dessutom kan man laga flera maträtter samtidigt utan att de tar smak av varandra.
  • 25 % ånga använder man vid tillagning av  t.ex. lägg av olika slag, bröd, gratänger eller grytor för att få ett saftigt resultat med en härlig yta.

Ugnen har dessutom ett särskilt lågtemperaturprogram som används för att få extra mört och saftigt kött. Programmet börjar på 120, alternativt 150, grader beroende på mängd mat, för att sedan automatiskt växla ner till 80 grader vid rätt tillfälle.

Smidigt samspel

Ångugnen har designats för att skapa en smidigare interaktion mellan kocken och produkten. Vattenpåfyllningen sker framifrån istället för inifrån vilket gör det enkelt att fylla på vatten även under tillagning. En automatisk avstängningsprocess precis innan maten är klar gör att man slipper få ett moln ånga i ansiktet när man öppnar ugnsluckan.

Den helt nydesignade, mer interaktiva kontrollpanelen ökar användarens kontroll över tillagningsprocessen. På displayen kan man till exempel avläsa ugnstemperatur, temperatur inuti råvaran, restvärme och hur lång tid det är kvar tills maten är färdig.

Samtidigt som kontrollpanelen maximerar användarkontrollen är designen enkel för att göra informationen lättillgänglig. ”Vi har arbetat hårt för att skapa ett så renodlat användargränssnitt som möjligt”, säger Thomas Johansson, Europeisk designchef på Electrolux. ”Bra design är inte bara estetiskt tilltalande utan också funktionell.”

Andra viktiga produktfördelar:

  • Extra stor ugn: Husqvarnas nya ugnar är extra stora och rymmer hela 74 liter. Yttermåtten är större men ugnens innermått är 4,5 cm högre och 4,2 cm bredare. Med större ugn får du plats med mer bullar på plåten men även bättre cirkulation av varmluften som ger bättre resultat.
  • Soft Closing: Skön och exklusiv känsla med Soft Closing på ugnen. Luckan stänger sig själv, smidigt och tyst.
  • Mycket god insyn: Den effektiva belysningen bländar inte med lampor i sidor och tak som ger dig god överblick, även när ugnen är full av plåtar. Ugnsluckan har extra stora fönster för bättre insyn.
  • Matlagningstermometer: Den professionella sensorn bevakar tillagningsprocessen för perfekt resultat varje gång.
  • Svala ungsluckor: De allra flesta av våra ugnar är utrustade med 4-glas lucka. Med fyra glas blir luckans yttertemperatur inte mer än 40°C. Även när det är 200°C i ugnen.

För mer information och bilder vänligen kontakta:

PR-ansvarig Johanna Hallander på tfn: 08-738 76 52 eller 0733-55 06 61, e-post: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke