Electrolux Newsroom Sweden

Dammsugaren som slår en Formel 1-racer

Bilder

JetMaxx Image1JetMAxx Image2

För att möta kundernas krav på prestanda, har Volta optimerat luftflödet, en av nyckelfaktorerna för en effektiv dammsugning. Resultatet är JetMaxx, en högpresterande dammsugare där dammpartiklarna accelererar från 0 till 100 km/h på 0.009 sekunder – snabbare än en Formel 1-racer. Resultatet – det räcker med att svepa munstycket över golvytan en gång.

Prestanda är det som konsumenterna värdesätter högst vid valet av dammsugare, det framgår av en kvalitativ undersökning genomförd av IPSOS*. Detta gäller framför allt vid köpet av dammsugare i mellansegmentet med ett pris på 1 100 – 1 600 kronor.

För att möta kraven har Voltas produktutvecklare och ingenjörer arbetat med att optimera luftflödet – en av de viktigaste faktorerna bakom god dammupptagningsförmåga. Resultatet är så kallade High Velocity Vacuum Cleaners – högeffektiva dammsugare med luftströmmar som får dammpartiklarna att accelerera från 0-100 på bara 0.009 sekunder.

– Belöningen för alla som dammsuger är resultatet, inte själva dammsugningen. Och det får gärna gå snabbt. Önskan om att både få rent, och det på kort tid är vad som styrt utvecklingen av JetMaxx. Lösningen blev konstruktionen av en aerodynamiskt utformad ”korg” runt påsen som skapar maximalt luftflöde med extremt hög acceleration precis vid golvytan som dammpartiklarna sugs in i, säger Cecilia Gustavsson, Product Line Manager Floor Care på Volta i Sverige.

Med den högpresterande dammsugaren är det nu möjligt att med utmärkt prestanda ge sig på och dammsuga även gamla surdegar som madrasser och tjocka rya- och heltäckningsmattor.

Utvecklingen av den högeffektiva dammsugaren resulterade i modellen JetMaxx. Tack vare konstruktionen av den aerodynamiskt utformade korgen – Air Basket – som hela tiden fixerar dammsugarpåsen i en optimal position oavsett yttre tryck, är det nu möjligt att upprätthålla ett konstant högt luftflöde och toppfarter på upp till 180 km/h.

JetMaxx finns tillgänglig i butik till ett rekommenderat cirkapris av 1 475 kronor.

*IPSOS är ett oberoende undersöknings- och analysföretag med över 30 års erfarenhet av analyser och undersökningar. IPSOS rankas som ett av världens fem ledande undersökningsföretag och är noterat på Eurolist, NYSE – Euronext Paris.

För mer information om JetMaxx kontakta:

Johanna Hallander, PR-ansvarig Volta Sverige: 08- 0733-55 06 61,

E-post: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke