Electrolux Newsroom Sweden

Professionell kylteknologi – Ökar råvarans hållbarhet och minskar energiförbrukningen

Bilder

Kombiskåp QRT4260XFrys QT3560K Kylskåp QR2560KFrys QT3580K Kylskåp QR2580

Husqvarnas nya kylskåp i serien Premium 1689 bevarar råvaran flera dagar längre genom högre luftfuktighet och jämnare temperatur. Designen har hämtat inspiration från det professionella köket genom hellånga metallhandtag och smakfulla detaljer som LED-belysning

Husqvarna Premium 1689 innehåller ett helt nytt sortiment med kylar, frysar och kylfrysar. Kylarna är utvecklade för att maximera förvaringstiden och livslängden hos matvarorna. En stark trend som ställer högre krav på förvaring är att vi köper mer och mer närodlade och högkvalitativa råvaror.

Kylen och frysen i kombiskåpen är utrustade med separata kylsystem vilket gör att temperatur och luftfuktighet kan hållas på en optimal nivå i kylen och därmed skapa den bästa förutsättningen för förvaring av till exempel frukt och grönt.

”Med den här tekniken fungerar kylen och frysen helt oberoende av varandra,” förklarar Annika Kühner, produktchef på Electrolux. ”Det gör att kylen kan hålla rätt luftfuktighetsnivå, vilket förhindrar att mat torkar ut.”

MultiAirFlow-system

De nyaste modellerna är utrustade med Husqvarnas nya MultiAirFlow-system. Tack vare den avancerade luftfördelningstekniken är luftflödet konstant på alla nivåer i kylen vilket ger extremt stabila luftförhållanden. Det i sin tur gör att man kan förvara råvaror längre än vanligt. Dessutom kyls mat ner snabbare och smakerna behålls längre.

Förutom de fuktighetsbevarande egenskaperna hos Husqvarnas kylar hjälper frysarnas FrostFree-funktion att hålla dem frostfria utan att användaren behöver frosta av.

Ny design med Husqvarna Premium 1689

De nya kylskåpen i Husqvarna Premium 1689 har en helt ny design som passar i moderna kök och med en modern livsstil. Den nya designen bär tydliga drag från det professionella köket, till exempel det hellånga metallhandtaget. Kylskåpen kommer med lätt välvda dörrar och kombiskåpen i rostfritt stål har numer horisontell borstning för att passa bättre med ugnar och diskmaskiner. Alla rostfria kylar, frysar och kylfrysar är naturligtvis antifingerprint-behandlade.

Interaktionen med kylskåpet är smidigare än någonsin tack vare den tydliga LCD-displayen som ger direkt feedback på inställd temperatur och andra inställningar.

Fler funktioner som hjälper till att bevara råvaror:

  • FreshBox med Quick Chill: En särskild utdragbar låda med lägre temperatur som är designad för att hålla råvaror som kött och fisk fräscha längre. Quick Chill-funktionen gör det möjligt att snabbt sänka temperaturen hos mat som ställs in i kylen.
  • Den nya 44-liters Maxiboxlådan är den största grönsakslådan på marknaden. Den har en justerbar avdelare och dubbelbotten som förhindrar kontakt med kondens och klämskador.
  • CleanAirControl-filtret skyddar råvarorna från att ta smak av varandra.

Exempel från serien Premium 1689:

Kombiskåp QRT4260 har ett rekommenderat pris på 12 300 kronor. Finns även i vitt och svart.

Frys QT3560 har ett rekommenderat pris på 11 625 kronor. Kylskåp QR2560 har ett rekommenderat pris på 11 700 kronor. Både kyl och frys finns även i vitt och rostfritt.

Frys QT3580 med is i dörren har ett rekommenderat pris på 19 350 kronor. Kylskåp QR2580 med kolsyrat vatten från dörren, har ett rekommenderat pris på 17 450 kronor. Både kyl och frys finns även i rostfritt.

För mer information och bilder vänligen kontakta:

PR-ansvarig Johanna Hallander på tfn: 08-738 76 52, e-post: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke