Electrolux Newsroom Sweden

En matupplevelse utöver det vanliga – The Cube by Electrolux erbjuder extraordinär utsikt och modern gastronomi

Bilder

The Cube 1The Cube 2

Electrolux lanserar en unik matupplevelse, under 2011 kommer två Electrolux kuber att göra tillfälliga nedslag i Europa. ”The Cube by Electrolux” kommer att erbjuda en spektakulär och inspirerande upplevelse som förhoppningsvis också kan stimulera gästerna till att själva utveckla sin kreativitet i köket.

Gastronomi med utsikt

Två stycken kuber kommer att resa runt i Europa, närmare bestämt till Sverige, Belgien, Schweiz och Italien. På varje plats kommer de att erbjuda minnesvärda matupplevelser för upp till 18 gäster per sittning. Den halvgenomskinliga byggnaden kommer att finnas på plats i 3 månader på varje ställe. Placeringen av The Cube by Electrolux  är en viktig del av upplevelsen. Restaurangen kommer att placeras t.ex. på ett monument, på vattnet och till och med på en klippa.

”Jag tycker personligen att detta är en av de häftigaste matupplevelser vi någonsin har skapat. Electrolux, som både levererar produkter åt det professionella köket och hemmaköket, förenar nu all kunskap och innovation under ett och samma tillfälle. Samtidigt som vi vill att gästerna ska njuta av upplevelsen vill vi också ge dem en möjlighet att interagera med och lära sig av de professionella kockarna, säger Mattias Rådström, nordisk kommunikationsansvarig på Electrolux. ”The Cube by Electrolux bjuder även på innovativ och hållbar arkitekt och ingenjörskonst, exempelvis drivs den helt på sol och vindenergi och 100 % av byggmaterialet är återvinningsbart.”

På The Cube by Electrolux kommer ett antal handplockade kockar husera. Varje plats kommer ha sina egna kockar och recepten kommer vara baserade på lokala ingredienser. All mat kommer att tillagas på de senaste Electroluxprodukterna, både professionella sådana och för hemmabruk.

När gästerna anländer kommer den 140 kvm stora ytan att vara helt öppen för att erbjuda bästa möjliga vy. När det är dags att sätta sig till bords kommer bordet att sänkas ned från taket för att efter måltidens avslutande åter höjas upp.

På The Cube by Electrolux kommer man att kunna inta två måltider per dag: lunch och middag. Dessutom kommer ett antal specialkvällar anordnas under de tre månader som den är på varje plats.

Den första kuben öppnar i Bryssel den första april och kommer att vara placerad på Arc du Triumf i Parc du Cinquantenaire. Bordsbokning för Bryssel är öppen och sker via Electrolux hemsida www.electrolux.be/fr-be/Cube Den svenska kuben kommer preliminärt att  öppna under 2012 och för  matlagningen står  Svenska Kocklandslaget.

För mer information, vänligen kontakta: Johanna Hallander tfn.  08- 738 76 52, 0733 – 55 06 61 e-mail: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke