Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux prisbelönas med ett Guldägg

Bilder

Vac from the SeaGuldägget

Under torsdagens Guldäggsgala tilldelades Electrolux ett Guldägg i kategorin integrerad kommunikation för kampanjen ”Vac from the Sea”.

Julia Emmerich från Electrolux mottog priset som delades ut under galan i Stockholm Waterfront Congress Center.

Juryns motivering till Vac From the Seas Guldägg i kategorin Integrerat:

“Ett fantastiskt bevis för att vi med det vi gör om dagarna faktiskt har förmågan att påverka. På riktigt. En kampanj som integrerar både produktutveckling och sin publik i sin idé . Från ett företag som vill något och som vågar ta ställning och starta något som inte tar slut med den här kampanjen. Resultatet är något man vill prata om, dela med sig av och sprida vidare. (Visste ni förresten att det flyter runt öar av gammal plast stora som Texas i haven?). Vid närmare eftertanke är det nog inte ens en kampanj utan en rörelse och vi vill gå med.”

Vac from the Sea tilldelades även ett silverägg i PR-kategorin.

”Vårt arbete med att uppmärksamma bristen på återvunnen plast fortsätter. Steg för steg går vi mot grönare produkter och en mer hållbar produktion. Vi fortsätter också vårt samarbete med miljöorganisationerna 5Gyres och Algalita.” Säger Cecilia Nord, Vice President, Environmental and Sustainability Affairs, Small Appliances, Electrolux.

Om Vac from the Sea

Dammsugare av återvunnen plast är bra. Electrolux gröna mission är att producera dammsugare av 100% återvunnet material. Problemet är bristen på återvunnen plast i världen och utmaningen att skapa något spännande av något så vanligt som återvinning. På land råder brist på återvunnen plast – i havet finns öar av plastskräp lika stora som Texas. Electrolux lösning är att samla plast från världshaven och tillverka ett anta dammsugare av den insamlade plasten för att skapa uppmärksamhet på problemen.

Mer information och film finner du här.

Vac from the Sea visas just nu som på Sjöhistoriska Museet.

“Att få ta emot ett Guldägg, det första i Electrolux historia, känns fantastiskt! Det visar att det går att kombinera konkret miljönytta med kreativ marknadsföring.” Det säger Mattias Rådström, chef för Electrolux PR studio.

Om Guldägget
Guldägget som i år har 50-årsjubileum anordnas av Sveriges Kommunikationsbyråer och delas ut årligen. Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Läs mer på www.guldägget.se.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke