Electrolux Newsroom Sweden

Världens bästa kockar utser Massimo Botturas restaurang Osteria Francescana till den bästa i världen

Bilder

50 Best logoVinnaren Massimo Bottura

Under S. Pellegrino World’s 50 Best Restarant Awards som hölls i London den 18 april mottog Massimo Bottura priset Electrolux Chef’s Choice award för hans restaurang Osteria Francescana i Modena, Italien.

Enligt många är S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants världens mest prestigefyllda lista över restauranger.

Den efterlängtade förstaplatsen samt övriga platser utses av Electrolux World’s 50 Best Restaurants Academy. Akademin består av 837 medlemmar från 27 regioner globalt. Varje akademimedlem lägger sju röster varav tre måste vara på restauranger utanför deras region. Rösterna räknas och sammanställs till listan S.Pellegrino World’s 50 Best list.

Däremot är The Electrolux Chef’s Choice Award inte framtagen av matkritiker och kännare utan vinnaren utses av de 50 kockarna. I år vann restaurangen Osteria Francescana från Modena vars chefskock Massimo Bottura skapar mat i världsklass med inspiration från regionen Emilia-Romagnas musik och konst.

Noma vinnare för andra året i rad

Electrolux World’s 50 Best Restaurants Academy tilldelar återigen första platsen till den danska topprestaurangen Noma. Chefskocken Rene Redzepi belönas med världens mest prestigefyllda kulinariska pris för andra året i rad tack vare hans vision att utforska det nordiska kökets flora och fauna samt förmåga att kombinera extraordinära kulinariska tekniker.

Electrolux sponsorskap

Electrolux är den enda vitvaruleverantören i världen som förser kompletta kökslösningar både till konsument och professionella kök. Som leverantör åt flera ledande restauranger är sponsorskapet av Chef’s Choice Award och Electrolux World’s 50 Best Restaurants Academy ett led i Electrolux arbete för att stödja extraordinära matupplevelser både i hemmet och på restauranger runt om i världen.

För mer information vänligen kontakta: Johanna Hallander tfn. 08- 738 76 52, 0733 – 55 06 61 e-mail: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke