Electrolux Newsroom Sweden

Robert de Niro avnjöt vinnarlunchen från Electrolux Le Menu de Cannes

Bilder

Electrolux Robert de Niro Le Menu de CannesElectrolux Robert de Niro Le Menu de CannesLe Menu de Cannes Les Cook'n'RollLe Menu de Cannes Les Cook'n'Roll

Electrolux prestigefyllda tävling Le Menu de Cannes avgjordes under den pågående filmfestivalen och vanns av det franska laget ”Les Cook’n’Roll”.  Festivaljuryn med Robert de Niro i spetsen fick avnjuta den gastronomiska vinnarmåltiden.

Finalen stod mellan finalistlagen Frankrike och Ryssland ägde rum inför publik i Electrolux Agora paviljong under måndagen. Det handlade inte bara om vem som satt ihop den bästa menyn utan om upplevelsen som helhet med dukning, presentation och styling som viktiga komponenter.

Det franska vinnarlaget ”Les Cook’n’Roll” hämtade sin inspiration från New York och skapade en imponerande matupplevelse. Dukningen baserades på den excentriska elegansen från The Greenwich Hotel och menyn innehöll delar från det rustika sicilianska köket kombinerat med modern kokkonst och teknik.

Vinnarmotivering

”Les Cook’n’Roll gjorde en meny som var nästintill perfekt. Balansen mellan texturen och smaken tillsammans med den eleganta presentationen skapade en upplevelse väl värd att serveras till de mest ikoniska filmstjärnorna.” säger Sandra Suria, ordförande i Le Menu de Cannes Grand Final Judge.

Vinnande menyn:

Puree potato in a clay shell with aioli/Potatispuré i snäckskal med aioli

Lobster-stuffed courgette flower with Sicilian caponata/Hummerfylld squashblomma med siciliansk caponata

Salt cod served with algae and seasonal vegetables/Klippfisk serverad med alger och säsongens grönsaker

Mascarpone with raspberries and basil granita/Mascarpone med hallon- och basilikagranité

”Vi var jätteglada och ärade att bli utvalda av Electrolux för att delta i tävlingen och få chansen att skapa en matupplevelse till festivaljuryn.Våra medtävlande ligger på hög nivå så det är extra kul att befinna sig i ett sånt sammanhang. Tävlingen har gett oss möjligheten att dela vår passion med både Robert de Niro och de människor hemma som följt oss. Och vi har fått chansen att skapa fantastiska Cannes-minnen för alla inblandade!” säger Damien Duquesne, kock från Les Cook’n’Roll.

Andraplatsmenyn skapad av ryska laget ”Taste of Life”:

Homemade berry vodka/Hemmagjord bärvodka

Modern interpretation of ‘Borscht’/Modern tolkning av borsjtj

Beef tenderloin in a red wine and chocolate sauce, served with watercress salad and black bread/Oxfilé i rödvin- och chokladsås, serverad med vattenkrassesallad och svart bröd

Berry sponge, carrot jam and Russian kissel jelly/Bärkaka, morotssylt och rysk fruktsoppa

”Le Menu de Cannes-tävlingen har varit en fantastisk möjlighet för alla involverade. Vi har kunnat erbjuda de tävlande en möjlighet att visa upp sina talanger och samtidigt lära sig från några av de bästa i branschen. Electrolux är ärade att ha varit med på deras resa och vi har också lärt oss mycket om vad konsumenterna vill få ut av sina matupplevelser.” säger Neil Gannon, Director of Marketing Expertise, Electrolux.

Filmfestivalen i Cannes äger rum mellan 11-22 maj.

För bilder klicka här och följ oss i Cannes här.

För mer information vänligen kontakta: Johanna Hallander

tfn.08-738 7652, 0733-55 06 61 e-mail: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke