Electrolux Newsroom Sweden

Sous-vide Cell cooker av Adam Miklosi – finalist i Electrolux Design Lab 2011

Se den här filmen på YouTube

Sous-vide Cell cooker

Land: Ungern
Designer: Adam Miklosi
Skola: University of West Hungary – Institute of Applied Arts

Sous-vide Cellcooker är inspirerad av “slow food” som blivit en trend i det professionella köket. Sous-vide lagar delikat och hälsosam mat på förbestämda tider och innehåller en personlig internet- och smartphone mjukvara som hjälper dig att planera din veckomeny i förväg så det blir enkelt att handla ingredienserna. Dessa paketeras och förseglas i lufttäta påsar och hålls i ett vattenbad (72 timmar är inte en ovanlig tillagningstid), ofta på en temperatur runt 60°C, som är väsentligt lägre vid vanlig matlagning. Tanken är att behålla ingrediensernas egenskaper och uppnå en väldigt kontrollerad matlagning.

22_sous-vide-cell-cooker-adam-miklosi-university-of-west-hungary-institute-of-applied-arts

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke