Electrolux Newsroom Sweden

Robo TAP Cleaner av Gyu Ha Choi – finalist i Electrolux Design Lab 2011

Se den här filmen på YouTube

Land: South Korea
Designer: Gyu Ha Choi
Skola: Handong Global University

Robo TAP är en smart utveckling av robotdammsugaren som kan användas för att städa ett specifikt utrymme. Ett IPS-system tillsammans med en enkel fjärrkontroll gör att den automatiska städningen kan avbrytas och användaren kan ta kontrollen. Tack vare en liten fjärrkontroll som fästs vid en sko eller toffel kan man genom två lätta stampningar med foten vid en smutsig fläck dirigerar Robo TAP till området. Ytterligare två stampningar avbryter operationen och tre stampningar gör att den återgår till det automatiska läget. Det är lika roligt att styra den som att steppa, men mycket enklare. Man kan låtas att man är Fred Astaire samtidigt som man obesvärat städar huset.

1_robo-tap-cleander-gyu-ha-choi-handong-global-university-sudkorea

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke