Electrolux Newsroom Sweden

Ny espressomaskin från Lavazza och Electrolux förenar skandinavisk kyla och italiensk hetta

Bilder

favola-lilafavola-2

Electrolux lanserar den nya espressomaskinen Favola i samarbete med Lavazza. Favola är en stilren espressomaskin baserad på Lavazzas unika kapselsystem A Modo Mio. Favola har skapats för alla som uppskattar den italienska livsstilen och äkta italiensk espresso.

Den italienska kaffekulturen är här för att stanna och har på många sätt förändrat vårt sätt att konsumera kaffe. Det har länge varit svårt att ta del av den äkta espressokulturen utanför cafémiljöerna. Tack vare Lavazzas kapselsystem A Modo Mio i kombination med Electrolux nya espressobryggare Favola är det nu möjligt att enkelt njuta av en äkta italiensk espresso med perfekt crema även i hemmet. Tillredningen med den nya maskinen är mycket smidig och doseringen underlättas med kapselsystemet.

– Kvalitet och smak är naturligtvis det centrala när man köper en espressomaskin och Lavazza med sin långa erfarenhet, var en självklar samarbetspartner när vi utvecklade Favola, säger Lotta Albihn, produktchef på Electrolux HemProdukter.

Skandinavisk design
Enligt Electrolux designchef Henrik Otto passar skandinavisk designfilosofi utmärkt ihop med italiensk kaffetradition.

– Skandinavisk design handlar om att hitta den perfekta balansen mellan form och funktion, njutning och nytta; för mycket av det ena eller andra skapar obalans. Samma princip gäller när man skapar en perfekt espresso, den ska ta 25-30 sekunder att göra och bestå av exakt rätt mängd kaffe. Annars får man inte den autentiska italienska kaffeupplevelsen. Den här strävan efter perfektion är något som vi tagit fasta på i designen av A Modo Mio Favola.

115 års erfarenhet av kaffeexpertis i varje kapsel
Lavazza har 115 års erfarenhet av kaffeproduktion och är världsledande inom espresso med 17 miljarder koppar Lavazza konsumerade varje år.

– Vi är mycket glada över att presentera den nya espressomaskinen Favola på den nordiska marknaden, säger Andrea del Bianco, Managing Director Lavazza Nordic. Nu kan ännu fler svenskar uppleva och njuta av en äkta italiensk espresso, inte bara ute på caféer och restauranger, utan även i hemmet.

Kapslarna som används för A Modo Mio Favola innehåller kvalitetsblandningar av noggrant utvalda bönor, rostade i Italien. Varje kapsel innehåller 7,5 gram kaffe, vilket är den optimala mängden. A Modo Mio finns i åtta blandningar av varierande smakintensitet som alla ger en rik crema och fyllig smak, från den relativt milda Dolcemente till den kraftiga Divinamente. Kapslarna finns i välsorterade dagligvarubutiker och elektronikkedjor och kan även beställas på Lavazzas webbsida.

Favola
Favola kommer i sex olika färger och två olika utföranden, grundvarianten ELM5100 och toppmodellen Favola Plus, ELM5200. Den renodlade designen har hämtat sin inspiration från den nordiska naturens former och linjer. Designen i kombination med ett spännande urval av färger gör att Favola pryder sin plats i vilket hem som helst.

Favola ELM5100 har ett rekommenderat cirkapris på 2 150 kronor och Favola Plus ELM5200 har ett rekommenderat cirkapris på 2 650 kronor.

Favola A Modo Mio, ELM5100

favola-lila

favola-gron

favola-vit-och-brun

favola-rod

Favola A Modo Mio Plus, ELM5200

favola-plus-beige

favola-plus-espressobrun

Kapslarna finns att köpa i Electrolux webshop

För högupplösta bilder, gå in här

För ytterligare information om Favola eller Favola Plus, kontakta:
Johanna Hallander, PR Manager Sverige på tfn 08 – 738 76 52,
e-post johanna.hallander@electrolux.se,

För ytterligare information om A Modo Mio, kontakta:
Johan Sollenberg, marknadschef Lavazza Nordic på tfn 070-764 00 78,
e-post johan.sollenberg@lavazzanordic.se

För pressinformation och produktprover, kontakta:
Petra Whitehead, Hill & Knowlton på tfn 070-893 50 13,
e-post petra.whitehead@hillandknowlton.com

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke