Electrolux Newsroom Sweden

Stilikonen Ergorapido blir Electrolux nya gröna

Bilder

Ergorapido Plus Green

Sedan lanseringen 2004 har Ergorapido gjort succé i våra hem. Den har ändrat våra städvanor och sett till att våra golv alltid ser nystädade ut. Nu lanserar Electrolux Ergorapido Plus Green som blir det senaste tillskottet i den gröna familjen.

Ergorapido är ett komplement till dammsugning så att du enkelt kan hålla efter mellan veckostädningarna. Istället för att vänta med smulorna hjälper den snabbt och smidigt. Genom att använda den praktiska handenheten når du överallt, både längst in hörnen och inuti din bil. Den eleganta designen gör produkten tidlös och som en del av inredningen. Idag är Ergorapio en av Electrolux designklassiker och har vunnit prestigefyllda designtävlingar som Red Dot Design Award 2008 och IF 2008 Design Award.

70 % återvunnen plast

Ergorapido Plus Green är tillverkad i 70 % återvunnen plast. Det är den senaste modellen i Electrolux Green Range där övriga modeller är UltraOne, UltraSilencer, UltraActive och ErgoSpace.

Den gröna versionen av Ergorapido Plus har en energieffektiv uppladdning som automatiskt stänger av när batteriet är laddat och konsumerar endast 0,3 W vid stand-by-läge. Även förpackningen är gjort av återvunnet material och 92 % av produkten är därmed återvinningsbar.

–   Då vårt företag förser miljontals av hem med produkter har vi en chans att hjälpa konsumenter att göra miljövänliga och hållbara val. Vi är fast beslutsamma om att alltid kunna erbjuda gröna och hållbara produkter till våra konsumenters hem. Att göra Green Range-tvillingar av våra mest populära produkter visar sig att gå hem, säger Cecilia Nord, Vice President Sustainability Small Appliances på Electrolux.

Genom att använda återvunnen plast sparar man i genomsnitt 90 % vatten och 80-90 % energi jämfört med nytillverkad plast. Wattantalet, sug- och upptagningsförmågan påverkas inte om dammsugaren är gjord av återvunnet material.

Electrolux Green Range-dammsugarna sparar upp till 50 % jämfört med en vanlig 2000W-dammsugare, vilket innebär upp till 0,5-1 W mindre energiförbrukning per användartimme. Om du använder en Electrolux dammsugare i tio år, kommer du att minska CO2-utsläppet med 320 kg, vilket är lika mycket som en bilsträcka på 1,918 km.

Electrolux Green Range utgör 21 % av Electrolux totala försäljning och konsumenters efterfrågan av grönare produkter till hemmet fortsätter att växa.

Betydelsen av återvinning

Plast är den huvudsakliga råvaran vid tillverkning av dammsugare. Från en hållbarbarhetsynpunkt förlitar sig Electrolux på att den globala tillgången av återvunnen plast ökar. Vår ambition är i största möjliga mån att använda oss av återvunnen plast men idag är tillgången av kvalitativ återvunnen plast tyvärr begränsad.

Electrolux Green Range består idag upptill 70 % av återvunnen plast och visionen är förstås 100 %. Framsteg görs kontinuerligt och det går snabbt, bara för ett år sedan låg det på 55 %.

Ett exempel på hur Electrolux försöker öka medvetenheten hos konsumenterna om det rådnde utbudet på återvunnen plast är projektet Vac From The Sea. Det är ett initiativ som Electrolux driver för att uppmärksamma plastföroreningarna i våra världshav.

Ergorapido Plus Green finns nu i butik och har ett rekommenderat cirkapris på  2 225 kronor.

Produktfakta

• Sladdlös med laddningsbart litiumbatteri
• Gjord av 70% återvunnen plast
• Förpackningen är gjord av 100 % återvunnet material
• Auto-Off och stand-by funktioner
o Laddningssystemet stängs av när batteriet är fulladdat
o Endast 0,3W vid stand-by-läge
• 4 timmars snabbladdning
• 2-i-1 avtagbar handenhet för städning ovan golv
• 180 graders borstrotation för bra upptagningsförmåga
• Designad för att att alltid stå framme
• Lätt och smidig
• Tyst
• Påslös

Högupplösta bilder finns här

För mer information vänligen kontakta: Johanna Hallander tfn. 08- 738 76 52, 0733 – 55 06 61 e-mail: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke