Electrolux Newsroom Sweden

Gör din nyårsmiddag till en succé

Bilder

Vi på Electrolux har samlat ihop våra bästa  grundtips för att lyckas med din middagsbjudning.

• Planera noggrant och se till att du har alla ingredienser och redskap som behövs innan du sätter igång.

• Bra råvaror och en bra ugn är grundförutsättningar för att lyckas.

• Förberedelse är a och o! Välj en meny med flera rätter som kan förberedas dagen innan. Då slipper du stress samma dag och minimerar sista minuten-katastrofer. Om något går fel har du gott om tid att hitta ett bättre alternativ.

• Undvik att göra en alltför komplicerad meny. Laga något du gjort förut och är trygg med så slipper du vara nervös för att något ska gå fel. Gör du en av dina favoriträtter kan du precis som professionella kockar ha tid och kunskap att sätta din signatur på den.

• Tänk på de små detaljerna, till exempel på färgerna på maten. Att servera vit fisk, vitt ris och vit sås blir inte en fröjd för ögat.

• Servera gärna ett gott bröd till maten, dels alltid gott och trevligt men då kan du även vara säker på att de eventuella yngre gästerna vid matbordet blir mätta. Ta ett steg längre och till exempel smaksätt smöret.

• Ta reda på om gästerna har några allergier eller är vegetarian när du bjuder in till middag.

• Diska och städa inte medan gästerna är kvar. Se till att allt är undanplockat så du har rena ytor att ställa undan disken efter varje rätt och att diskmaskinen är tom så du snabb kan få undan porslin i den om ytorna tar slut.

För mer tips och råd vänligen kontakta: Johanna Hallander tfn.  08-738 76 52, 0733–55 06 61 email: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke