Electrolux Newsroom Sweden

Temat för Electrolux Design Lab 2012 är designupplevelsen

Photos

Electrolux Design Lab firar 10 år och kopplar ihop årets tema med Electrolux professionella arv. Designstudenter över hela världen bjuds in för att delta med koncept som ska stimulera alla sinnen.

Electrolux Design Lab är en årlig global designtävling för studenter och nyligen utexaminerade studenter inom industridesign. Detta år ska tävlingsbidragen utveckla upplevelsen för alla sinnen när det kommer till hushållsmaskiner. I år kommer juryn att titta extra noga på de estetiska aspekterna och hur ytor, texturer och material har använts.

Brief: Designupplevelsen

Upplevelsen som helhet är nyckeln när det kommer till professionell matlagning. Att skapa det bästa möjliga evenemanget för dina gäster. Kombinationen av intuitiva och innovativa hushållsmaskiner tillsammans med kockens kreativitet och väl utvalda råvaror skapar helheten.

Briefen för Electrolux Design Lab 2012 utmanar deltagarna att hämta inspiration från alla delar av den professionella upplevelsen (kockar, arkitekter, inredningsdesigners, hotellkoncept etc) för att skapa framtidens hushållsmaskiner. Det kan vara genom att använda sig av ny teknik eller genom att hitta ett smart sätt att blanda texturer och ytor.

Deltagarna ska ta hänsyn till Electrolux professionella arv och inskickade bidrag ska också reflektera skandinavisk designestetik och vara miljövänliga samt intuitiva.

–       Jag tror att sinnesuppfattningen är underskattad i mycket av dagens design, all vikt läggs istället vid det visuella. Vad händer om vi skulle kunna inkludera andra sinnen i vår design? Skulle en doft kunna visa vem som ringer? Eller skulle vi kunna känna vad som är på tv:n? säger Henrik Otto, SVP Global Design, Electrolux.

Höstfinal i Europa

Åtta finalister kommer att få chansen att presentera sina designkoncept live för en jury under finaleventet i höst. Juryn kommer att bedöma bidragen efter uppfinningsförmåga, intuition och konsumentinsikt när de utser vinnaren. Förstapris är en betald sex månader lång praktik hos Electrolux Global Design Center och 5 000 euro. Andrapris är 3 000 euro och tredjepris 2 000 euro.

Deadline för deltagande är 23.59 den 1 juni 20120 via Electrolux Design Labs hemsida.

För mer information vänligen kontakta: Johanna Hallander tfn. 08-738 76 52, 0733–55 06 61 e-mail: johanna.hallander@electrolux.se

Save and share this post